Pappardelle med kikärtor, citron och pecorino

Av Godare

(1)

Vad tycker du?

Pappardelle med kikärtor, citron och pecorino

Pappardelle med kikärtor, citron och pecorino. Håll utkik efter färska kikärtor i butiker som säljer italienska grönsaker eller produkter från Mellanöstern, då är lyckan gjord! Annars går det bra med de på burk.

Pappardelle med kikärtor, citron och pecorino
Pappardelle med kikärtor, citron och pecorino

Ingredienser

Kikärtor

200 gkikärtor, torkade, blötlagda minst 10 timmar
6 lagerblad
3 krmSalt

Pastadeg

5 dltipo 00-mjöl, eller durumvete
8 äggulor, à 20 g
1 äggvita, à 40 g
semolina, till utformning

Citronsås

100 gsmör
20 bladoregano
1 vitlöksklyfta
1 citron, finrivet skal och pressad saft
1 dlCrème fraiche
45 gOlivolja
3 mskpastavatten
4 krmSalt
100 gpecorino, finriven

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Pappardelle med kikärtor, citron och pecorino