Varma kryddkokta päron med "müsli" och vaniljpannacotta

Av Godare

(5)

Vad tycker du?

Varma kryddkokta päron med "müsli" och vaniljpannacotta

Varma kryddkokta päron – tillsätt crunch i form av ”müsli” och den allra lenaste vaniljpannacotta så har du en fulländad dessert.

Varma kryddkokta päron med "müsli" och vaniljpannacotta

Ingredienser

Vaniljpannacotta

2 bladgelatin
2,5 dlgrädde
0,5 dlmjölk
0,5 vaniljstång, riven
0,25 dlSocker

Müsli

2 dlall bran-flingor
2 msksolroskärnor
1 msklinfrön
2 mskHonung
2 tskVatten

Kryddkokta päron

2 dlSocker
4 dlVatten
0,5 vaniljstång
3 stjärnanis
1 kanelstång
2 päron, stora och fasta
0,5 Lime

Gör så här

1
Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten.
2
Blanda grädde, mjölk, vanilj och socker i kastrull och låt det sjuda i fem minuter.
3
Lägg sedan i de blötlagda gelatinbladen i vätskan.
4
Häll pannacottan i portionsformar och låt stå kallt i minst fem timmar.
5
Blanda ihop alla ingredienser till müslin.
6
Ställ in müslin i ugnen i 200 grader i cirka fem minuter.
7
Ställ müslin åt sidan så länge.
8
Päronen: smält sockret i en kastrull tills det blir gyllenbrunt. Slå på vattnet, lägg i kryddorna och pressa i limen. Skär päronen i sex klyftor av varje och låt dem koka med lagen i cirka fem minuter. Ta av från plattan och låt päronen ligga kvar i kastrullen med locket på.
9
Värm upp päronen före servering och servera tillsammans med pannacottan och müslin.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Varma kryddkokta päron med "müsli" och vaniljpannacotta