Varma kryddkokta päron med "müsli" och vaniljpannacotta
Varma kryddkokta päron – tillsätt crunch i form av ”müsli” och den allra lenaste vaniljpannacotta så har du en fulländad dessert.
Ingredienser
Vaniljpannacotta
2 blad
gelatin
2.5 dl
grädde
0.5 dl
mjölk
0.5
vaniljstång, riven
0.25 dl
Socker
Müsli
2 dl
all bran-flingor
2 msk
solroskärnor
1 msk
linfrön
2 msk
Honung
2 tsk
Vatten
Kryddkokta päron
2 dl
Socker
4 dl
Vatten
0.5
vaniljstång
3
stjärnanis
1
kanelstång
2
päron, stora och fasta
0.5
Lime
Gör så här
1
Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten.
2
Blanda grädde, mjölk, vanilj och socker i kastrull och låt det sjuda i fem minuter.
3
Lägg sedan i de blötlagda gelatinbladen i vätskan.
4
Häll pannacottan i portionsformar och låt stå kallt i minst fem timmar.
5
Blanda ihop alla ingredienser till müslin.
6
Ställ in müslin i ugnen i 200 grader i cirka fem minuter.
7
Ställ müslin åt sidan så länge.
8
Päronen: smält sockret i en kastrull tills det blir gyllenbrunt. Slå på vattnet, lägg i kryddorna och pressa i limen. Skär päronen i sex klyftor av varje och låt dem koka med lagen i cirka fem minuter. Ta av från plattan och låt päronen ligga kvar i kastrullen med locket på.
9
Värm upp päronen före servering och servera tillsammans med pannacottan och müslin.
Vad tycker du om receptet?
Läs vidare
Ämnen