Varma kryddkokta päron med "müsli" och vaniljpannacotta

Av Godare

Vad tycker du?

Varma kryddkokta päron med "müsli" och vaniljpannacotta

(5)

Varma kryddkokta päron – tillsätt crunch i form av ”müsli” och den allra lenaste vaniljpannacotta så har du en fulländad dessert.

Ingredienser

Vaniljpannacotta

2 blad
gelatin
2.5 dl
grädde
0.5 dl
mjölk
0.5
vaniljstång, riven
0.25 dl
Socker

Müsli

2 dl
all bran-flingor
2 msk
solroskärnor
1 msk
linfrön
2 msk
Honung
2 tsk
Vatten

Kryddkokta päron

2 dl
Socker
4 dl
Vatten
0.5
vaniljstång
3
stjärnanis
1
kanelstång
2
päron, stora och fasta
0.5
Lime

Gör så här

1
Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten.
2
Blanda grädde, mjölk, vanilj och socker i kastrull och låt det sjuda i fem minuter.
3
Lägg sedan i de blötlagda gelatinbladen i vätskan.
4
Häll pannacottan i portionsformar och låt stå kallt i minst fem timmar.
5
Blanda ihop alla ingredienser till müslin.
6
Ställ in müslin i ugnen i 200 grader i cirka fem minuter.
7
Ställ müslin åt sidan så länge.
8
Päronen: smält sockret i en kastrull tills det blir gyllenbrunt. Slå på vattnet, lägg i kryddorna och pressa i limen. Skär päronen i sex klyftor av varje och låt dem koka med lagen i cirka fem minuter. Ta av från plattan och låt päronen ligga kvar i kastrullen med locket på.
9
Värm upp päronen före servering och servera tillsammans med pannacottan och müslin.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Banana split till frukost med chokladgranola

  2. Tarte tatin med päron

  3. Pannacotta med lingongelé och rosmarin

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Efterrätter
decoration divider

Efterrätter

Visa alla

Friterade äppelskivor med äppelkolasås

Vaniljfromage med portvin

Fluffig chokladmousse på nolltid

Pannkakor med jorgubbar och mascarpone