Lammkebab i pitabröd
Kryddig lammkebab i varma pitabröd och tahinidressing blir en smakupplevelse utöver det vanliga. Med spiskummin, kanel, kardemumma och chili blir den saftiga kebaben snabbt en ny helgfavorit.
Ingredienser
- 1 Lök
- 2 vitlöksklyftor
- 600 gLammfärs
- 1 mskingefära, färsk och riven
- 1 tskKoriander, malen
- 1 tskSpiskummin, malen
- 1 tskPaprikapulver
- 0,5 tskKardemumma
- 0,5 tskKanel
- 1 tsktorkad chili, krossad, eller chiliflakes
- 1,5 tskSalt
- 0,75 tskSvartpeppar, malen
- 1 dlpersilja, eller en blandning av persilja, koriander och mynta
- Olja
Till servering
- tahinidressing, se recept nedan
- pitabröd
- grekisk yoghurt
- gurka
- rödlök, finhackad
- Rödkål, strimlad
- granatäppelkärnor
- röd chili