Lammkebab i pitabröd

Av Lise Finckenhagen

(4)

Vad tycker du?

Lammkebab i pitabröd

Kryddig lammkebab i varma pitabröd och tahinidressing blir en smakupplevelse utöver det vanliga. Med spiskummin, kanel, kardemumma och chili blir den saftiga kebaben snabbt en ny helgfavorit.

Lammkebab
Lammkebab

Ingredienser

  • 1 Lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 600 gLammfärs
  • 1 mskingefära, färsk och riven
  • 1 tskKoriander, malen
  • 1 tskSpiskummin, malen
  • 1 tskPaprikapulver
  • 0,5 tskKardemumma
  • 0,5 tskKanel
  • 1 tsktorkad chili, krossad, eller chiliflakes
  • 1,5 tskSalt
  • 0,75 tskSvartpeppar, malen
  • 1 dlpersilja, eller en blandning av persilja, koriander och mynta
  • Olja

Till servering

  • tahinidressing, se recept nedan
  • pitabröd
  • grekisk yoghurt
  • gurka
  • rödlök, finhackad
  • Rödkål, strimlad
  • granatäppelkärnor
  • röd chili

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Lammkebab i pitabröd