Lammkebab i pitabröd

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Lammkebab i pitabröd

Kryddig lammkebab i varma pitabröd och tahinidressing blir en smakupplevelse utöver det vanliga. Med spiskummin, kanel, kardemumma och chili blir den saftiga kebaben snabbt en ny helgfavorit.

Lammkebab
Lammkebab

Ingredienser

1 Lök
2 vitlöksklyftor
600 gLammfärs
1 mskingefära, färsk och riven
1 tskKoriander, malen
1 tskSpiskummin, malen
1 tskPaprikapulver
0,5 tskKardemumma
0,5 tskKanel
1 tsktorkad chili, krossad, eller chiliflakes
1,5 tskSalt
0,75 tskSvartpeppar, malen
1 dlpersilja, eller en blandning av persilja, koriander och mynta
Olja

Till servering

tahinidressing, se recept nedan
pitabröd
grekisk yoghurt
gurka
rödlök, finhackad
Rödkål, strimlad
granatäppelkärnor
röd chili

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Lammkebab i pitabröd