Kantarellpizza med karamelliserad lök och västerbottensost
Pizza bianca, alltså vit pizza, gör sig perfekt till en middag eller en höstig buffé. Receptkreatörern Anna Wendt toppar med gyllene kantareller, karamelliserad lök och västerbottenost.
– Löken ger lite sötma och osten ger den härliga smaken. Det blir otroligt gott, säger hon.
Ingredienser
- 400 gfärdigköpt pizzadeg, surdeg
- 1 dlCrème fraiche
- 1 dlriven västerbottenost
- 1 stVitlöksklyfta, riven eller pressad
Topping
- 300 gKantareller
- 2 msksmör
- Salt
- nymalen svartpeppar
- färska örter, tex timjan eller rosmarin
- 2 paketmozzarella, á 125 g
Karamelliserad lök
- 5 bananschalottenlökar
- 2 msksmör
- 1 tskströsocker
- 3 tskVitvinsvinäger
- en nypa salt
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Anna Wendt jobbar frilans som kreativ stylist och skribent med fokus på mat.