Klassiska grillspett med vitlöksolja
Det enkla är ofta det bästa och på grillen är klassiska spett med vitlöksmarinad en säker vinnare. Här har vi bland annat grillat nötkött, paprika, aprikoser och korv – men spetten kan givetvis varieras efter önskemål.
Ingredienser
600 gNötkött, mört, gärna filé
1 röd paprika
1 gul paprika
1 squash
1 rödlök, stor
8 aprikoser, torkade
4 skivorBacon
grillkorv, gärna tjock
2 vitlöksklyftor, grovt hackade
2 msktimjan, grovt hackad
1 dlSolrosolja, eller mild olivolja
havssalt
Peppar
Gör så här
1
Skär köttet i jämna, stora tärningar. Rensa och skär paprika, squash och lök i jämna bitar.
2
Blanda vitlök, olja och timjan med en stavmixer.
3
"Marinera" både kött och grönsaker i lite av vitlöksoljan och smaka av med salt och mald peppar.
4
Dela baconskivorna på mitten och rulla in varje aprikos i en halv baconskiva. Dela korvarna i passande bitar.
5
Trä allt växelvis på långa spett. Grilla spetten på medelhög värme i ca. 15 minuter. Vänd på spetten ofta, pensla dem under tiden med resten av vitlöksoljan. Serveras med en fräsch grönsallad.