Konfektkaka
Konfektkaka är proppfull med choklad och ganska mäktig men makalöst god. Det är extra gott att servera den med hallon, bärsallad, passionsfruktsås eller stekta, syrliga äppelbitar.
Ingredienser
- 300 gMörk choklad
- 150 gsmör
- 5 ägg, medelstora
- 2 dlSocker
- 100 gVetemjöl, siktat
Glasyr
- 2,5 dlvispgrädde
- 250 gMörk choklad
- 1,5 msksmör, rumstempererat
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.