Konfektkaka

Av Lise Finckenhagen

(7)

Vad tycker du?

Konfektkaka

Konfektkaka är proppfull med choklad och ganska mäktig men makalöst god. Det är extra gott att servera den med hallon, bärsallad, passionsfruktsås eller stekta, syrliga äppelbitar.

Konfektkaka proppad med choklad.
Konfektkaka proppad med choklad.

Ingredienser

  • 300 gMörk choklad
  • 150 gsmör
  • 5 ägg, medelstora
  • 2 dlSocker
  • 100 gVetemjöl, siktat

Glasyr

  • 2,5 dlvispgrädde
  • 250 gMörk choklad
  • 1,5 msksmör, rumstempererat

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Konfektkaka

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.

Ämnen