Zeinas ”skolmatssås” gör nostalgi-succé
En skolmatsklassiker som ger nostalgikänsla – samtidigt som den är både enkel och god. Zeina Mourtadas kalla dillsås är omöjlig att misslyckas med.
– Varje gång jag lägger upp det här receptet blir det stor uppståndelse, säger hon.
Ingredienser
Fisken
- 6 vita fiskfiléer av valfri sort, djupfrysta eller färska
- 2 ägg
- 2 mskmjölk
- 1 dlVetemjöl
- 3 dlStröbröd
- 1 mskCitronsaft, från färsk citron
- 1 tskÖrtsalt, eller vanligt salt
- 1 tskSvartpeppar
- Smör, till stekning
Kall dillsås
- 3 dlgräddfil
- 1 dlfilmjölk , vanlig yoghurt eller crème fraiche
- 0,5 dlMajonnäs
- 1 dlBostongurka
- 1 krukadill, finhackad och färsk (eller 1 paket djupfryst dill)
- 1 mskCitronsaft
- 1 tskSalt
- 1 tskströsocker
- svartpeppar, en nypa
Potatismos
- 500 gPotatis, mjölig sort
- 2 dlmjölk
- 50 gSmör
- 1 tskSalt
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Zeina Mourtada
Zeina Mourtada driver den prisbelönta bloggen Zeinas Kitchen – en av Sveriges största matbloggar. Hon är välkänd i tv-rutan och har skrivit flera populära kokböcker. Här delar Zeina med sig av lättlagade och smakrika recept från hela världen både för vardagar och högtider.
Visa 11 recept