Tournedos med savoykål och potatis

Av Godare

(1)

Vad tycker du?

Tournedos med savoykål och potatis

Oxfilé är den perfekta bjudrätten, lyxigt och alltid lika gott. Här är kocken Mattias Larsson recept på tournedos serverad med potatis inbakad i smördeg, baconstekt savoykål och senapsgrädde.

Oxfilé med baconstekt savoykål, smördegsinbakad potatis och senapsgrädde.
Oxfilé med baconstekt savoykål, smördegsinbakad potatis och senapsgrädde.

Ingredienser

200 gSavoykål
140 gBacon
4 tournedos, à 180 g
Salt och svartpeppar
olivolja och smör
2 mskVatten, cirka

smördegsinbakad potatis

450 gfast potatis
smör
Salt
125 gSvamp
Olivolja
vitlöksklyfta
1 smördegsplatta, färsk, 15x25 cm
1 ägg

Senapsgrädde

2 mskSkånsk senap
1 mskflorsocker
1 krmcolemans senapspulver
1 dlvispgrädde

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Tournedos med savoykål och potatis