Tournedos med savoykål och potatis
Oxfilé är den perfekta bjudrätten, lyxigt och alltid lika gott. Här är kocken Mattias Larsson recept på tournedos serverad med potatis inbakad i smördeg, baconstekt savoykål och senapsgrädde.
Ingredienser
- 200 gSavoykål
- 140 gBacon
- 4 tournedos, à 180 g
- Salt och svartpeppar
- olivolja och smör
- 2 mskVatten, cirka
smördegsinbakad potatis
- 450 gfast potatis
- smör
- Salt
- 125 gSvamp
- Olivolja
- vitlöksklyfta
- 1 smördegsplatta, färsk, 15x25 cm
- 1 ägg
Senapsgrädde
- 2 mskSkånsk senap
- 1 mskflorsocker
- 1 krmcolemans senapspulver
- 1 dlvispgrädde
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Mattias Larsson
Mat ska vara gott, inte svårt. Det är mottot när Mattias Larsson står i köket. Han är kock, måltidsinspiratör och har författat en rad kokböcker. I programmet ”Garanterat gott” bjuder han på härlig mat hemma i köket på Rådmansö, tillsammans med sin fru Cecilia H Larsson.
Visa 44 recept