Grillad kungskrabba
Saftiga kungskrabbklor med citron och dillmajonnäs är kungligt gott. Den grillade citronen får sötma av karamelliseringen och går utmärkt att pressa över grillad kyckling, lamm, fisk och skaldjur eller något annat som kan behöva några friska droppar.
Ingredienser
- 4 kungskrabbor, stora och kokta
- 1 dlmajonnäs
- 1 mskcitronsaft, från grillad citron
- 2 mskDill, hackad
- 2 Citroner, kan bytas ut mot lime
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.