Grillad kungskrabba

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Grillad kungskrabba

Saftiga kungskrabbklor med citron och dillmajonnäs är kungligt gott. Den grillade citronen får sötma av karamelliseringen och går utmärkt att pressa över grillad kyckling, lamm, fisk och skaldjur eller något annat som kan behöva några friska droppar.

Kungskrabba med grillad citron och dillmajonnäs
Kungskrabba med grillad citron och dillmajonnäs

Ingredienser

  • 4 kungskrabbor, stora och kokta
  • 1 dlmajonnäs
  • 1 mskcitronsaft, från grillad citron
  • 2 mskDill, hackad
  • 2 Citroner, kan bytas ut mot lime

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Grillad kungskrabba

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.