Grillad kungskrabba

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Grillad kungskrabba

Saftiga kungskrabbklor med citron och dillmajonnäs är kungligt gott. Den grillade citronen får sötma av karamelliseringen och går utmärkt att pressa över grillad kyckling, lamm, fisk och skaldjur eller något annat som kan behöva några friska droppar.

Kungskrabba med grillad citron och dillmajonnäs

Ingredienser

4 kungskrabbor, stora och kokta
1 dlmajonnäs
1 mskcitronsaft, från grillad citron
2 mskDill, hackad
2 Citroner, kan bytas ut mot lime

Gör så här

1
Dela citronerna på mitten, pensla snittytan med olivolja och krydda av med salt och peppar. Lägg citronerna med snittytan nedåt på en het grill och grilla i 3-4 minuter. Vänd citronerna och låt dem ligga i ytterligare några minuter.
2
Rör ihop majonnäs, citron och dill.
3
Grilla krabbklorna på hög värme tills skalet får svarta fläckar och krabbköttet blir varmt. Tänk på att krabbklorna redan är kokta och inte bör ligga på grillen för länge. Färdigt!

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (1)

    Laxspett med pilgrimsmusslor

  2. (0)

    Krabbkakor

  3. (1)

    Grillad laxkotlett med sparris och citrondressing

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Skaldjur
    3. Grillat

Skaldjur

Visa alla
(1)

Krämig musselsoppa med tomat

(1)

Klassisk lobster roll

(3)

Grillade havskräftor med kryddsmör

(0)

Lobster roll