Ugnsbakad torsk
Torskens spänstiga och delikata kött gör sig perfekt att tillaga i ugn. Här bakas fisken tillsammans med söta körsbärstomater, potatis, chili och vitlök. Lätt att göra och lätt att gilla.
Ingredienser
- 600 gtorskfilé, eller skrei
- 6 potatisar, medelstora
- 2 gula lökar
- 1 röd chili
- 4 vitlöksklyftor
- 2 mskTomatpuré
- 400 gkörsbärstomater
- Olivolja
- 1 dlbasilikablad, färska
- Salt
- Peppar
- havssalt
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.