Ugnsbakad torsk

Av Lise Finckenhagen

(14)

Vad tycker du?

Ugnsbakad torsk

Torskens spänstiga och delikata kött gör sig perfekt att tillaga i ugn. Här bakas fisken tillsammans med söta körsbärstomater, potatis, chili och vitlök. Lätt att göra och lätt att gilla.

Ugnsbakad torsk med körsbärstomater och potatis.
Ugnsbakad torsk med körsbärstomater och potatis.

Ingredienser

  • 600 gtorskfilé, eller skrei
  • 6 potatisar, medelstora
  • 2 gula lökar
  • 1 röd chili
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 mskTomatpuré
  • 400 gkörsbärstomater
  • Olivolja
  • 1 dlbasilikablad, färska
  • Salt
  • Peppar
  • havssalt

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Ugnsbakad torsk

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.