Ugnsbakad torsk

Av Lise Finckenhagen

(2)

Vad tycker du?

Ugnsbakad torsk

Torskens spänstiga och delikata kött gör sig perfekt att tillaga i ugn. Här bakas fisken tillsammans med söta körsbärstomater, potatis, chili och vitlök. Lätt att göra och lätt att gilla.

Ugnsbakad torsk med körsbärstomater och potatis.

Ingredienser

600 gtorskfilé, eller skrei
6 potatisar, medelstora
2 gula lökar
1 röd chili
4 vitlöksklyftor
2 mskTomatpuré
400 gkörsbärstomater
Olivolja
1 dlbasilikablad, färska
Salt
Peppar
havssalt

Gör så här

1
Strö ett jämnt lager grovsalt över fiskfiléen. Låt stå med saltet på i ca. 20 minuter. Skölj fisken ordentligt i kallt vatten och klappa filén torr med hushållspapper. Dela filén i stora tärningar.
2
Hacka chili och vitlök. Skala och skiva potatis och lök.
3
Hetta upp ca. 1 dl olivolja i en stor panna eller kastrull. Fräs potatis, lök, vitlök och chili i en stor stekpanna med höga kanter. Låt det sjuda/puttra tills potatisen börjar bli klar och löken är mjuk. Rör om regelbundet.
4
Tillsätt tomaterna och låt puttra i några minuter, smaka av med salt och peppar. Häll blandningen i en ugnsform eller fyra portionsformar.
5
Fördela fiskbitarna över potatis- och tomatblandningen.
6
Täck formen/formarna med löst sittande aluminiumfolie och grädda i ugnen på 180 grader i ca. 15 minuter. Vänd försiktigt ner basilikan precis innan servering.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (1)

    Asiatisk torsk med kokosris

  2. (3)

    Stekt torsk med dragonsmör

  3. (1)

    Fiskcurry med nudlar

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Fisk
    3. Middagstips
    4. Torsk

Fisk

Visa alla

Fiskgratäng med potatismos och lättkokta sockerärtor

(1)

Gravad lax

(1)

Makrillsallad med grillad färskpotatis

(1)

Fiskgratäng med makaroner