Karamellpudding

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Karamellpudding

Bjud på en len karamellpudding med äkta vanilj och lättvispad grädde! Smaksätt gärna såsen med en skvätt konjak eller whisky. Puddingen görs med fördel dagen innan kalaset, den håller sig i kylen i cirka fyra dagar.

Karamellpudding
Karamellpudding

Ingredienser

  • 1 lmjölk
  • 1 vaniljstång, saftig
  • 1 dlsocker
  • 10 ägg, medelstora/stora

Glasyr

  • 2 dlsocker

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Karamellpudding

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.