Sushilax med het ingefära- och limesås

Av Lise Finckenhagen

(4)

Vad tycker du?

Sushilax med het ingefära- och limesås

Sushilax av riktigt hög kvalitet är perfekt för fest eller vardagslyx. Här serveras den i tunna skivor tillsammans med en sötspicy sås med chili, ingefära och lime. Toppa med finskuren salladslök och färsk koriander. Hur gott som helst.

Sushilax i tunna skivor med en sötspicy sås, salladslök och färsk koriander.
Sushilax i tunna skivor med en sötspicy sås, salladslök och färsk koriander.

Ingredienser

400 glax, renskuren av högsta kvalitet

Het ingefära- och limesås

1 röd chili, rensad från frön och finhackad
1 mskingefära, färsk och finriven
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 mskSocker, gärna farinsocker
3 mskfisksås
1 Lime, saften
2 mskKoriander, färsk och hackad

Gör så här

  1. Skär laxen i 0,5 cm tunna skivor och lägg skivorna på ett fat.
  2. Blanda ihop alla ingredienser till såsen, mixa den gärna snabbt med en stavmixer.
  3. Ringla såsen över laxskivorna precis innan servering och garnera med finskuren salladslök och grovhackad koriander.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Sushilax med het ingefära- och limesås