Sushilax med het ingefära- och limesås
Sushilax av riktigt hög kvalitet är perfekt för fest eller vardagslyx. Här serveras den i tunna skivor tillsammans med en sötspicy sås med chili, ingefära och lime. Toppa med finskuren salladslök och färsk koriander. Hur gott som helst.
Ingredienser
- 400 glax, renskuren av högsta kvalitet
Het ingefära- och limesås
- 1 röd chili, rensad från frön och finhackad
- 1 mskingefära, färsk och finriven
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 2 mskSocker, gärna farinsocker
- 3 mskfisksås
- 1 Lime, saften
- 2 mskKoriander, färsk och hackad
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.