Sushilax med het ingefära- och limesås

Av Lise Finckenhagen

(9)

Vad tycker du?

Sushilax med het ingefära- och limesås

Sushilax av riktigt hög kvalitet är perfekt för fest eller vardagslyx. Här serveras den i tunna skivor tillsammans med en sötspicy sås med chili, ingefära och lime. Toppa med finskuren salladslök och färsk koriander. Hur gott som helst.

Sushilax i tunna skivor med en sötspicy sås, salladslök och färsk koriander.
Sushilax i tunna skivor med en sötspicy sås, salladslök och färsk koriander.

Ingredienser

  • 400 glax, renskuren av högsta kvalitet

Het ingefära- och limesås

  • 1 röd chili, rensad från frön och finhackad
  • 1 mskingefära, färsk och finriven
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 mskSocker, gärna farinsocker
  • 3 mskfisksås
  • 1 Lime, saften
  • 2 mskKoriander, färsk och hackad

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Sushilax med het ingefära- och limesås

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.