Apelsinsallad

Av Lise Finckenhagen

(3)

Vad tycker du?

Apelsinsallad

Bjud på en fräsch och färgglad sallad med tunna skivor av apelsiner och klementiner, små spröda blad av babyspenat och rödlök. Toppa med finhackad mynta och basilika och ringla över den citrondoftande dressingen. Så gott!

En fräsch apelsinsallad med citrusfrukter, rödlök och babyspenat.
En fräsch apelsinsallad med citrusfrukter, rödlök och babyspenat.

Ingredienser

2 apelsiner, gärna blodapelsiner
4 klementiner
1 rödlök
50 gbabyspenat
3 mskolivolja
1 mskcitronsaft
basilika
mynta

Gör så här

  1. Skär bort skalet på apelsinerna och skala klementinerna. Skär frukten i tunna skivor. Hacka rödlöken fint.
  2. Vispa ihop citronsaft och olivolja. Krydda dressingen med salt och lite mald peppar.
  3. Lägg upp klementinskivorna på ett fat och strö över löken. Toppa med babyspenat och färska örter.
  4. Ringla slutligen över dressingen.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Apelsinsallad