Apelsinsallad

Av Lise Finckenhagen

(4)

Vad tycker du?

Apelsinsallad

Bjud på en fräsch och färgglad sallad med tunna skivor av apelsiner och klementiner, små spröda blad av babyspenat och rödlök. Toppa med finhackad mynta och basilika och ringla över den citrondoftande dressingen. Så gott!

En fräsch apelsinsallad med citrusfrukter, rödlök och babyspenat.
En fräsch apelsinsallad med citrusfrukter, rödlök och babyspenat.

Ingredienser

  • 2 apelsiner, gärna blodapelsiner
  • 4 klementiner
  • 1 rödlök
  • 50 gbabyspenat
  • 3 mskolivolja
  • 1 mskcitronsaft
  • basilika
  • mynta

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Apelsinsallad

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.