Het glasnudelsallad med räkor

Av Godare

Vad tycker du?

Het glasnudelsallad med räkor

(1)

Het glasnudelsallad med räkor är en av Jennie Walldéns mest populära rätter. Här samsas så mycket smak och krispighet på en och samma tallrik.
Recept ur Jennie Walldéns kokbok ”Wok, ris och nudlar”.

Het glasnudelsallad med räkor

Ingredienser

Ingredienser

200 g
glasnudlar
1 knippe
rädisa
3
Salladslökar
1
röd chilifrukt, mer om du gillar hetta
10
cocktailtomater
0.5
gurka
100 g
sockerärter
1
morot
1 kruka
koriander
1 kruka
Mynta
1 dl
salta jordnötter
100 g
Böngroddar
300 g
skalade räkor

Dressing

1 msk
ingefära
3
vitlöksklyftor
3
Lime, zest och saft
3 msk
neutral matolja
1 dl
fisksås
4.5 msk
farinsocker
2 msk
srirachasås

Gör så här

1
Riv ingefära, vitlök och limeskal och blanda alla ingredienser till dressingen. Ställ åt sidan.
2
Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Skölj med kallt vatten tills nudlarna är helt kalla. Låt rinna av i durkslag.
3
Skär rädisor, salladslök och chili i tunna skivor. Halvera tomater och dela gurka i halvmånar, skär sockerärtor i tunna strimlor och strimla moroten med en grönsaksstrimlare eller en potatisskalare. Hacka koriander, både stjälkar och blad, och plocka bladen från myntan. Hacka jordnötterna grovt.
4
Lägg alla grönsaker och nudlar på ett stort fat. Häll över dressingen, toppa med räkor, örter och jordnötter.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Rendang – indonesisk biffcurry

  2. Vegetarisk gimbap

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Sallad
decoration divider

Sallad

Visa alla

Jordgubbssallad med kallskuret

Blomkålscouscous

Melon- och fetasallad

Färskpotatissallad med primörer och basilikadressing