Grillad lax med kräfttzatziki

Av Godare

Vad tycker du?

Grillad lax med kräfttzatziki

(3)

Grillad lax är underbart att äta ute, enkelt och gott. Chilin i tre olika färger är inte bara snygg, den ger laxen lite extra sting också. Servera gärna med kokt färskpotatis. Kräfttzatzikin är även god som fyllning i en bakad potatis. 

Recept ur boken ”Jennys sommar” av Jenny Warsén.

Grillad lax med kräfttzatziki

Ingredienser

Ingredienser

3
chilifrukter, i olika färger
4 port
Lax, à 150 g
Olivolja
Flingsalt
1
citron

Kräfttzatziki

0.5
gurka
2.5 dl
turkisk yoghurt, eller grekisk. 10 %
1
vitlöksklyfta
0.5 tsk
Salt
Peppar
1 kruka
dill
170 g
Kräftstjärtar i lake

Gör så här

1
Hacka önskad mängd av chilifrukterna (en bit av varje) och fördela över laxen. Ringla över olivolja och strö på flingsalt. Skär citronen i skivor och lägg dem ovanpå chilin.
2
Placera laxen i ett halster om du har ett, annars grillar du fisken på en bit aluminiumfolie. När fisken är genomstekt lyfter du av den från grillen.
3
Kräfttzatziki: Tvätta gurkan. Skär den mitt itu på längden och skrapa bort det vattniga kärnhuset med en sked. Riv gurkan grovt, lägg den på en tallrik med kaffefilter under och strö över salt. Låt vila i 10 minuter.
4
Lägg yoghurten i en skål och pressa ner vitlöken. Krama vätskan ur gurkan och vänd sedan ner den i yoghurten. Smaka av med salt, peppar och finhackad dill.
5
Låt kräftorna rinna av och vänd sedan ner dem i tzatzikin.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. God rabarberkaka som du bakar i långpanna

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Fisk
decoration divider

Fisk

Visa alla

Foliegrillad öring med vitlökssmör

Fiskgratäng med bacon

Ångkokt skrei med soja och ingefära

Ceviche med lax och avokado