Grillad lax med kräfttzatziki
Grillad lax är underbart att äta ute, enkelt och gott. Chilin i tre olika färger är inte bara snygg, den ger laxen lite extra sting också. Servera gärna med kokt färskpotatis. Kräfttzatzikin är även god som fyllning i en bakad potatis.
Recept ur boken ”Jennys sommar” av Jenny Warsén.
Ingredienser
- 3 chilifrukter, i olika färger
- 4 portLax, à 150 g
- Olivolja
- Flingsalt
- 1 citron
Kräfttzatziki
- 0,5 gurka
- 2,5 dlturkisk yoghurt, eller grekisk. 10 %
- 1 vitlöksklyfta
- 0,5 tskSalt
- Peppar
- 1 krukadill
- 170 gKräftstjärtar i lake
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Jenny Warsén
När Jenny Warsén lagar mat ska det vara gott, gå snabbt och inte kosta alltför mycket. Hon är vardagsmatens riddare, kokboksförfattare och bloggare. Här på Godare delar hon med sig av enkla vardagsrätter och härlig sommarmat med extra goda smaker. Bild från boken "Jennys sommar". Foto: Ulrika Pousette
Visa 20 recept