Renskavsgryta med kantareller

Av Godare

Vad tycker du?

Renskavsgryta med kantareller

(23)

Renskavsgryta hör hösten till och innehåller många av skogens skatter. Här är en smakrik variant med kantareller, timjan och sherryvinäger. Perfekt att bjuda på till söndagsmiddag.

Ingredienser

Ingredienser

500 g
Renskav
100 g
Bacon
100 g
Kantareller
1
Gul lök, finhackad
3 dl
vispgrädde
0.5 tsk
timjan
4
enbär
2 tsk
Soja
1 msk
sherryvinäger
Salt och svartpeppar
maizena, valfritt till redning

Potatismos

0.5 kg
mjölig potatis sort, skalade och delade i halvor eller bitar
1 dl
grädde
1 dl
mjölk
50 g
Smör
1 nypa
socker
1 nypa
vitpeppar
Renskavsgryta med potatismos och lingonsylt.

Gör så här

1
Hacka lök, strimla bacon och kvarta svamp. Häll olja i en stor kastrull och stek lök, bacon och svamp tills det fått lite färg. Tillsätt därefter renskav och fortsätt stek ca 5 minuter.
2
Häll på grädde och alla kryddor. Låt grytan stå och puttra minst 30–45 minuter på medelhög värme, om du tycker att konsistensen är för lös så reder du av med lite maizena. Smaka av en sista gång med salt och peppar.
3
Servera med lingon och potatismos.
4
Potatismos: Salta vattnet och koka potatisen mjuk, ca 20 minuter, gärna under lock.Häll av vattnet och låt potatisen ånga av. Koka upp gräddmjölk och smör i en liten kastrull. Mosa potatisen med en elvisp. När potatisen är mosad, tillsätt den varma gräddmjölken i en tunn stråle under vispning. Vispa till ett fluffig mos. Smaka av moset med salt, vitpeppar och lite socker.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Lammfärsbiffar med vitlök och timjan

  2. Coq au vin – Tareq Taylors recept med kyckling

  3. Biff à la Lindström – klassiskt recept

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Kött
decoration divider

Kött

Visa alla

Renskavsburgare med skogssvamp

Biffwok med ingefära och sesam

Pulled pork i ugnen

Frasstekt ankbröst med kryddig sås