Av Tareq Taylor

Tareq Taylors gräddiga pasta med kyckling

Av Tareq Taylor

(4)

Vad tycker du?

Tareq Taylors gräddiga pasta med kyckling

En enkel vardagspasta med nyttig grönkål, som kan bytas ut mot svartkål.
– Har du stekt, grillad eller kokt kyckling över är den perfekt att använda här, tipsar Tareq Taylor.
Recept ur kokboken ”Tareq Taylors kyckling”.

Bjud på en härligt krämig pasta med kyckling, svamp och grönkål.

Ingredienser

100 ggrönkål, eller svartkål
100 gChampinjoner
1 vitlöksklyfta
600 gKyckling, utan skinn och ben, t.ex. bröst- eller lårfilé
1 mskSmör
1 nypaflingsalt
svartpeppar, nymald
3 dlvispgrädde
0,5 citron, rivet skal
2 tskCitronjuice, färskpressad
svartpeppar

Till servering

400 gPenne
parmesan, färskriven
0,5 dlvalnötter

Gör så här

1
Dra av stammen på grönkålen och riv sedan bladen i bitar. Dra sönder svampen i bitar. Skala och hacka vitlöken.
2
Skär kycklingen i bitar och stek den i en panna med smör i cirka 3 minuter. Rör om då och då så att den får färg på alla sidor. Salta och peppra.
3
Häll i vitlöken, champinjonerna och kålen. Rör om så att allt blandas ordentligt. Salta. Tillsätt grädden, citronskalet och citronsaften och ta några rejäla varvmed svartpepparkvarnen över alltihop. Låt puttra i cirka 10 minuter. Koka under tiden pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
4
Häll av vattnet på pastan, blanda ner den i pannan och rör om.
5
Servera direkt med nyriven parmesan och lite valnötter på toppen.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (2)

    Sticky drumsticks

  2. (53)

    Tareq Taylors goda chicken nuggets

  3. (3)

    Caesarsallad på Tareq Taylors vis

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Pasta
    3. Kyckling

Pasta

Visa alla
(1)

Klassisk lasagne

(1)

Makaronigratäng

(1)

Mac and cheese med fyra ostar

(1)

Rödbetspasta