Tareq Taylors gräddiga pasta med kyckling
En enkel vardagspasta med nyttig grönkål, som kan bytas ut mot svartkål.
– Har du stekt, grillad eller kokt kyckling över är den perfekt att använda här, tipsar Tareq Taylor.
Ingredienser
- 100 ggrönkål, eller svartkål
- 100 gChampinjoner
- 1 vitlöksklyfta
- 600 gKyckling, utan skinn och ben, t.ex. bröst- eller lårfilé
- 1 mskSmör
- 1 nypaflingsalt
- svartpeppar, nymald
- 3 dlvispgrädde
- 0,5 citron, rivet skal
- 2 tskCitronjuice, färskpressad
- svartpeppar
Till servering
- 400 gPenne
- parmesan, färskriven
- 0,5 dlvalnötter
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Tareq Taylor
Tareq Taylor är en välkänd kock och kokboksförfattare. Han har vunnit ”Kockarnas kamp”, varit julvärd i SVT och synts i tv-program som ”Trädgårdstider” och ”Över Atlanten”. På Godare får vi följa med på en kulinarisk resa i ”Tareq Taylor's Nordic Cookery”. Här lagas det mat från hela Norden, med spännande människor och matupplevelser i världsklass.
Visa 39 recept