Tareq Taylors gräddiga pasta med kyckling
En enkel vardagspasta med nyttig grönkål, som kan bytas ut mot svartkål.
– Har du stekt, grillad eller kokt kyckling över är den perfekt att använda här, tipsar Tareq Taylor.
Recept ur kokboken ”Tareq Taylors kyckling”.
Ingredienser
100 ggrönkål, eller svartkål
100 gChampinjoner
1 vitlöksklyfta
600 gKyckling, utan skinn och ben, t.ex. bröst- eller lårfilé
1 mskSmör
1 nypaflingsalt
svartpeppar, nymald
3 dlvispgrädde
0,5 citron, rivet skal
2 tskCitronjuice, färskpressad
svartpeppar
Till servering
400 gPenne
parmesan, färskriven
0,5 dlvalnötter
Gör så här
1
Dra av stammen på grönkålen och riv sedan bladen i bitar. Dra sönder svampen i bitar. Skala och hacka vitlöken.
2
Skär kycklingen i bitar och stek den i en panna med smör i cirka 3 minuter. Rör om då och då så att den får färg på alla sidor. Salta och peppra.
3
Häll i vitlöken, champinjonerna och kålen. Rör om så att allt blandas ordentligt. Salta. Tillsätt grädden, citronskalet och citronsaften och ta några rejäla varvmed svartpepparkvarnen över alltihop. Låt puttra i cirka 10 minuter. Koka under tiden pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
4
Häll av vattnet på pastan, blanda ner den i pannan och rör om.
5
Servera direkt med nyriven parmesan och lite valnötter på toppen.