Prinsessbakelser
Prinsesstårta i form av små söta bakelser – finns det ett mer bedårande fika?
– Här har jag tagit en genväg genom att göra dem av rulltårta. Det är både supersmidigt och roligt!, säger Emma Brink Rask.
Ingredienser
Krämgrädde
- 45 gströsocker
- 15 gmajsstärkelse
- 25 gSmör
- 50 gäggulor
- 2 dlmjölk
- 2 tskvaniljpasta
- 3 dlvispgrädde
Rulltårta med hallonsylt
- 165 gägg
- 180 gströsocker
- 120 gvetemjöl
- 1 tskBakpulver
- 0,5 dlmjölk
- 250 gHallonsylt
Montering och garnering
- rosa marsipan
- Florsocker
- Hallon
- oxalis
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Emma Brink Rask
Många känner igen Emma Brink Rask under namnet ”Brinken bakar” med en populär blogg och sitt Instagramkonto. Spritsdrottningen är en passionerad och självlärd hemmabagare, utbildad digital contentstrateg, kokboksförfattare och poddare. Här delar Emma med sig av goda desserter, allt från cheesecake, glass och pajer till praliner och macarons.
Visa 22 recept