Seg rabarberkaka

Av Godare

(189)

Vad tycker du?

Seg rabarberkaka

En ljuvligt god och seg kaka med rabarber som bakas i långpanna. Smaken av sommar på en plåt! Perfekt att avnjuta på en filt i gräset, eller när du ska bjuda många på fika.

Recept ur boken ”Jennys sommar” av Jenny Warsén.

Rabarberkaka som du enkelt bakar långpanna.

Ingredienser

200 gsmör
4 ägg
5 dlströsocker
5 dlVetemjöl
3 tskVaniljsocker
4 stjälkarrabarber
2 mskflorsocker, cirka

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt och häll sedan i smöret. Vänd ner mjöl och vaniljsocker och rör till en jämn smet. Bred ut smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper.
2
Ansa rabarbern, skär den i små bitar och sprid ut dem över smeten.
3
Ställ in kakan i mitten av ugnen och grädda i 20–25 minuter.
4
Låt kakan svalna något, pudra sedan över florsocker och skär upp den i bitar.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (20)

    Frallor med aprikoser och valnötter

  2. (3)

    Grillad lax med kräfttzatziki

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Bakverk
    3. Mjuka kakor

Bakverk

Visa alla
(1)

Bärpaj med creme caramel fyllning

(46)

Fluffiga äggmuffins med ost och bacon

(1)

Browniekakor med flingsalt

(1)

Skedkakor med brynt smör