Tunnbrödsrulle – Videgårds specialrecept
Fira tunnbrödsrullens dag den 8 maj med en riktig lyxrulle!
Stjärnkocken Erik Videgårds ”guilty pleasure” går att göra hur enkel eller svår som helst.
Basen är en god korv, potatismos, räksallad, rostad lök, rå silverlök och sötstark senap.
Ingredienser
Potatismos
- 1 kgmjölig potatis
- 1 kgmandelpotatisar
- 4 vitlöksklyftor
- Salt
- 100 gsmör
- 2,5 dlmjölk
- 100 gfärskost, rumstempererad
- gräslök, finskuren
- svartpeppar
Räksallad
- 150 gRäkor färska, skalade, grovhackade
- 50 grotselleri, blancherad, i små kuber
- 50 gfänkål, blancherad, i små kuber
- 50 ggrönt äpple, i små kuber
- 15 griven pepparrot
- 100 gmajonäs
- 1 mskcitronjuice
- 1 Salladslök, gröna delen i tunna skivor
- 0,5 krukadill, finhackad
- cayennepeppar
- Salt
- svartpeppar
Korv och bröd
- 6 stTunnbröd, mjukt - liten, stora
- 12 korvar, gärna lammkabanoss
Tillbehör
- isbergssallad, finskuren
- silverlök, rå tunt skivad
- rostad lök
- Sötstark senap
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Elisa Amorelli är reporter och redaktör på Aftonbladet Godare. Hon har en journalistexamen vid Göteborgs universitet och en kandidatexamen i media- och kommunikationsvetenskap från Uppsala universitet. Hon har även studerat vid Freie Universität i Berlin och jobbat som reporter på flera nyhetsmedier.