Tunnbrödsrulle – Videgårds specialrecept
Fira tunnbrödsrullens dag den 8 maj med en riktig lyxrulle!
Stjärnkocken Erik Videgårds ”guilty pleasure” går att göra hur enkel eller svår som helst.
Basen är en god korv, potatismos, räksallad, rostad lök, rå silverlök och sötstark senap.
Ingredienser
Potatismos
- 1 kgmjölig potatis
- 1 kgmandelpotatisar
- 4 vitlöksklyftor
- Salt
- 100 gsmör
- 2,5 dlmjölk
- 100 gfärskost, rumstempererad
- gräslök, finskuren
- svartpeppar
Räksallad
- 150 gRäkor färska, skalade, grovhackade
- 50 grotselleri, blancherad, i små kuber
- 50 gfänkål, blancherad, i små kuber
- 50 ggrönt äpple, i små kuber
- 15 griven pepparrot
- 100 gmajonäs
- 1 mskcitronjuice
- 1 Salladslök, gröna delen i tunna skivor
- 0,5 krukadill, finhackad
- cayennepeppar
- Salt
- svartpeppar
Korv och bröd
- 6 stTunnbröd, mjukt , stora
- 12 korvar, gärna lammkabanoss
Tillbehör
- isbergssallad, finskuren
- silverlök, rå tunt skivad
- rostad lök
- Sötstark senap