Sofia Henriksson

Av Sofia Henriksson

Sofia Henrikssons gyozas med dipp

Av Sofia Henriksson

(36)

Vad tycker du?

Sofia Henrikssons gyozas med dipp

Sofia Henriksson bjuder på japanska gyozas fyllda med goda svampar, vitkål och ingefära. Servera med den superenkla dippsåsen.

– Nu börjar det redan dofta gott här i köket, det känns verkligen som vi är i Japan, säger hon i klippet.

Ingredienser

200 gskogschampinjoner
200 gshiitakesvamp
2 cmfärsk ingefära
2 vitlöksklyftor
4 mskJapansk soja
1 Schalottenlök
3 dlmirin
1 röd chili
2 dlvitkål, finstrimlad
1 tskpressad citron
2 tskSesamolja
Salt
gyozablad

Dippsås

1 dlJapansk soja
1 dlmirin
1 röd chili, finhackad
3 dropparSesamolja
1 msksesamfrön
Japanska gyozas fyllda med goda svampar, vitkål och ingefära
Japanska gyozas fyllda med goda svampar, vitkål och ingefära

Gör så här

  1. Dippsås: Blanda alla ingredienser och låt stå och dra tills gyozan är klar.
  2. Gyoza: Finhacka svampen och stek i torr stekpanna på medelvärme i cirka 20 minuter. Riv ner ingefäran och pressa ner vitlöksklyftorna i svampblandningen. Häll hälften av sojan i pannan och rör om. Tillsätt även hälften av mirinen. Skiva schalottenlöken och finhacka chilin. Lägg lök, chili och kål i en skål. Blanda ner svampmixen i skålen och tillsätt resten av sojan och mirinen. Smaka av med citron, sesamolja och salt.
  3. Lägg ett gyozablad på en skärbräda och lägg cirka en matsked fyllning i mitten av bladet. Doppa ett finger i vatten och dra längs kanten av bladet och vik ihop till en gyoza. Fortsätt på samma sätt tills all fyllning är slut. Stek i olivolja tills de fått fin yta under. Häll då över 1-2 dl vatten. Sätt ett lock över och låt dem ångas klara. Ta tillslut av locket och ånga bort allt vatten.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Sofia Henrikssons gyozas med dipp