Panerad rödspätta med dillsås och potatis

Av Godare

Vad tycker du?

Panerad rödspätta med dillsås och potatis

(6)

Den här rödspättan har fått en härligt knaprig panering. Servera med nykokt potatis och en kall sås smaksatt med dill, citron och senap. En riktig vardagsfavorit som hela familjen kommer att uppskatta.

Rödspätta med god panering.

Ingredienser

Ingredienser

800 g
Potatis

Rödspätta

600 g
Rödspättafiléer
1 krm
Salt
1 krm
Svartpeppar, mald
1 dl
Vetemjöl
1
ägg
2 dl
Ströbröd
1 msk
Olivolja
1 msk
Smör

Dillsås

1 dl
Matlagningsyoghurt
1 dl
Crème fraiche
2 msk
Majonnäs
1 tsk
Senap
1 msk
Pressad citronsaft
0.5 kruka
dill
Salt
Svartpeppar

Till servering

0.5
citron, i klyftor

Gör så här

1
Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten.
2
Dillsås: Finhacka dillen och blanda med yoghurt, crème fraiche, majonnäs och senap. Smaka av med lite salt och peppar.
3
Salta och peppra fisken.
4
Vispa upp ägget i en djup tallrik. Häll mjöl och ströbröd i varsin tallrik.
5
Hetta upp olja och en rejäl klick smör i en stekpanna
6
Vänd fisken först i mjölet, sedan ägget och sist i ströbrödet.
7
Stek spättafiléerna på båda sidorna så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Vänd försiktigt så de inte går sönder.
8
Servera den panerade rödspättan med dillsås, sallad, kokt potatis och citronklyftor.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Stekt abborre med gräddfil och potatis

  2. Helgrillad havsabborre med gröna grönsaker

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Fisk
decoration divider

Fisk

Visa alla

Foliegrillad öring med vitlökssmör

Fiskgratäng med bacon

Ångkokt skrei med soja och ingefära

Ceviche med lax och avokado