Panerad rödspätta med dillsås och potatis
Den här rödspättan har fått en härligt knaprig panering. Servera med nykokt potatis och en kall sås smaksatt med dill, citron och senap. En riktig vardagsfavorit som hela familjen kommer att uppskatta.
Ingredienser
Ingredienser
800 g
Potatis
Rödspätta
600 g
Rödspättafiléer
1 krm
Salt
1 krm
Svartpeppar, mald
1 dl
Vetemjöl
1
ägg
2 dl
Ströbröd
1 msk
Olivolja
1 msk
Smör
Dillsås
1 dl
Matlagningsyoghurt
1 dl
Crème fraiche
2 msk
Majonnäs
1 tsk
Senap
1 msk
Pressad citronsaft
0.5 kruka
dill
Salt
Svartpeppar
Till servering
0.5
citron, i klyftor
Gör så här
1
Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten.
2
Dillsås: Finhacka dillen och blanda med yoghurt, crème fraiche, majonnäs och senap. Smaka av med lite salt och peppar.
3
Salta och peppra fisken.
4
Vispa upp ägget i en djup tallrik. Häll mjöl och ströbröd i varsin tallrik.
5
Hetta upp olja och en rejäl klick smör i en stekpanna
6
Vänd fisken först i mjölet, sedan ägget och sist i ströbrödet.
7
Stek spättafiléerna på båda sidorna så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Vänd försiktigt så de inte går sönder.
8
Servera den panerade rödspättan med dillsås, sallad, kokt potatis och citronklyftor.