Grillad lax med kryddrub

Vad tycker du?

Grillad lax med kryddrub

(9)

Grillad lax är populärt, det gäller att vara försiktig så att fisken inte blir överstekt. Låt gärna fisken halstras snabbt på gallret och behåll lite rå kärna, det blir både godare och saftigare.
Med en härlig kryddrub får fisken extra mycket smak, variera kryddor efter vad du tycker är gott eller vad du har hemma.

Grillad lax – med kryddrub

Ingredienser

Ingredienser

600 g
Laxfilé, av fin kvalitet, t.ex. Salma eller Fröya
0.5 dl
Salt

Rimlag

5 dl
Vatten
1 tsk
Olivolja

Kryddrub

1 msk
Dillfrö
1 msk
Rosépeppar
1 msk
Fänkålsfrö
1 krm
Chiliflakes
1
Citron, skalet
3 kvistar
Färsk dill

Gör så här

1
Blanda vatten och salt till en rimlag och lägg i fisken. Låt fisken rimma i 10 minuter. Detta gör att fisken får jämn fin sälta och håller ihop bättre på grillen.
2
Mortla de torra kryddorna till ett pulver och lägg på ett fat.
3
Pensla fisken med lite olivolja och vänd i kryddblandningen så att kryddorna fastnar på hela fisken.
4
Grilla fisken på medelvärme, 1 minut på varje sida. Låt sedan fisken vila två minuter i indirekt värme.
5
Lägg fisken på ett fat och strö över hackad dill och rivet citronskal.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Här är bästa recepten till grillen

  2. Grillad grön sparris

  3. Goda sommarmaten

  4. Goda sommarmaten

  5. Gräddig laxpasta med sparris

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Lax
decoration divider

Lax

Visa alla

Ceviche med lax och avokado

Laxspett med koriandersås

Laxspett med jordnötssås

Avokadomacka med kallrökt lax