Rabarberpaj med marängtäcke

Av Godare

(7)

Vad tycker du?

Rabarberpaj med marängtäcke

Rabarberpaj med ett krispigt täcke av maräng. Det syrliga i rabarbern möts upp fint med sötman i marängen. Toppa med valfritt strössel för att göra den extra tjusig. Recept av Lotta Voltaire.

Rabarberpaj med marängtäcke
Rabarberpaj med marängtäcke

Ingredienser

2 dlVetemjöl
100 gMargarin, eller smör (kallt)
2 mskVatten, kallt

Fyllning

600 grabarber
1 dlSocker
50 gSmör
0,5 tskKanel
6 äggvitor
2 dlsocker

Gör så här

  1. Pajdeg: Blanda mjöl och smör till en smulig massa, tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop degen. Låt vila i kylen en timme.
  2. Kavla ut degen i pajformen och nagga botten med en gaffel. Grädda i 175 grader i 15 minuter.
  3. Skär ner rabarbern i bitar och lägg i kastrull med socker, smör och kanel. Låt puttra några minuter tills rabarbern mjuknat lite.
  4. Vispa ihop äggvitor och socker till ett hårt skum.
  5. Fyll det förgräddade pajskalet med rabarbern och klicka sedan, eller spritsa, över marängen.
  6. Grädda i cirka 15 minuter i 175 grader.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Rabarberpaj med marängtäcke