Rabarberpaj med marängtäcke
Rabarberpaj med ett krispigt täcke av maräng. Det syrliga i rabarbern möts upp fint med sötman i marängen. Toppa med valfritt strössel för att göra den extra tjusig. Recept av Lotta Voltaire.
Ingredienser
Ingredienser
2 dl
Vetemjöl
100 g
Margarin, eller smör (kallt)
2 msk
Vatten, kallt
Fyllning
1 dl
Socker
50 g
Smör
0.5 tsk
Kanel
6
äggvitor
2 dl
socker
Gör så här
1
Pajdeg: Blanda mjöl och smör till en smulig massa, tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop degen. Låt vila i kylen en timme.
2
Kavla ut degen i pajformen och nagga botten med en gaffel. Grädda i 175 grader i 15 minuter.
3
Skär ner rabarbern i bitar och lägg i kastrull med socker, smör och kanel. Låt puttra några minuter tills rabarbern mjuknat lite.
4
Vispa ihop äggvitor och socker till ett hårt skum.
5
Fyll det förgräddade pajskalet med rabarbern och klicka sedan, eller spritsa, över marängen.
6
Grädda i cirka 15 minuter i 175 grader.
Vad tycker du om receptet?
Ämnen