Rabarberpaj med marängtäcke

Av Godare

Vad tycker du?

Rabarberpaj med marängtäcke

(7)

Rabarberpaj med ett krispigt täcke av maräng. Det syrliga i rabarbern möts upp fint med sötman i marängen. Toppa med valfritt strössel för att göra den extra tjusig. Recept av Lotta Voltaire.

Rabarberpaj med marängtäcke

Ingredienser

Ingredienser

2 dl
Vetemjöl
100 g
Margarin, eller smör (kallt)
2 msk
Vatten, kallt

Fyllning

600 g
rabarber
1 dl
Socker
50 g
Smör
0.5 tsk
Kanel
6
äggvitor
2 dl
socker

Gör så här

1
Pajdeg: Blanda mjöl och smör till en smulig massa, tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop degen. Låt vila i kylen en timme.
2
Kavla ut degen i pajformen och nagga botten med en gaffel. Grädda i 175 grader i 15 minuter.
3
Skär ner rabarbern i bitar och lägg i kastrull med socker, smör och kanel. Låt puttra några minuter tills rabarbern mjuknat lite.
4
Vispa ihop äggvitor och socker till ett hårt skum.
5
Fyll det förgräddade pajskalet med rabarbern och klicka sedan, eller spritsa, över marängen.
6
Grädda i cirka 15 minuter i 175 grader.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Kolapaj med marängtopp

  2. Chokladbollstårta

  3. Kanelbulleäppelpaj

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Paj
    3. Efterrätter
decoration divider

Paj

Visa alla

Så gör du en västerbottenpaj

Minipajer med ägg och bacon

Sparrispaj med salladslök och chèvre

Jordgubbspaj med chokladbotten