Sofia Henriksson

Av Sofia Henriksson

Rödvinssås – så gör du

Av Sofia Henriksson

(3)

Vad tycker du?

Rödvinssås – så gör du

Det är lätt att imponera på sina gäster genom att servera en perfekt rödvinssås. Matkreatören Sofia Henriksson visar sina bästa knep för att göra såsen riktigt mustig och god.

Ingredienser

1 Schalottenlök, stor
0,5 rödbeta
1 lagerblad
6 timjankvistar
1 msksidfläsk , kan vara svålen
3 dlrödvin
5 dlkalvfond
50 gSmör
1 nypasocker
Salt och svartpeppar
Sofia Henriksson visar steg för steg hur hon gör rödvinssås.
Sofia Henriksson visar steg för steg hur hon gör rödvinssås.

Gör så här

  1. Hacka upp schalottenlöken och stek i smör tillsammans med timjan och lagerblad, sidfläsk och rödbeta.
  2. När löken blivit mjuk, tillsätt rödvinet och reducera till 1/3. Häll då på fonden och koka ihop.
  3. Sila såsen och koka ihop lite till. Smaka upp med salt och svartpeppar samt vispa ner smör. Om du vill ha såsen tjockare, red av med majsstärkelse.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Rödvinssås – så gör du