Fredrik Nylén

Av Fredrik Nylén

Päronpaj med råkräm

Av Fredrik Nylén

(9)

Vad tycker du?

Päronpaj med råkräm

En fullkomligt ljuvlig päronpaj med ett krispigt pajskal och en underbar mandelfyllning.
Den här smakar precis så gott som man vill att en paj ska smaka!
1 portion i receptet blir en paj med cirka åtta bitar. Recept ur Fredrik Nyléns bakbok ”Sommarfika med Fredrik”.

Päronpaj med råkräm.
Päronpaj med råkräm.

Ingredienser

Pajdeg

  • 2,5 dlVetemjöl
  • 1,5 mskströsocker
  • 125 gsmör, kylskåpskallt

Fyllning

  • 75 gSötmandel, skållad och skalad, eller
  • 1,5 dlMandelmjöl
  • 75 gsmör, rumsvarmt
  • 0,75 dlströsocker
  • 1 mskVaniljsocker
  • 1 ägg
  • 0,5 dlvispgrädde
  • 3 päron, mogna

Råkräm

  • 2 äggulor
  • 2 mskströsocker
  • 1 mskVaniljsocker
  • 2 dlvispgrädde

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Päronpaj med råkräm

Fredrik Nylén

Fredrik Nylén

Fredrik Nylén kan det där med bakning. Redan 2013 var han med i “Hela Sverige bakar”, i dag skriver han kokböcker, är fotograf och driver den framgångsrika bloggen Fredriks fika hemma från köket i Hofors. Fredrik är utbildad kock och här på Godare delar han med sig av recept på knapriga småkakor, doftande bröd och smarriga desserter.

Visa 23 recept