Päronpaj med råkräm
En fullkomligt ljuvlig päronpaj med ett krispigt pajskal och en underbar mandelfyllning.
Den här smakar precis så gott som man vill att en paj ska smaka!
1 portion i receptet blir en paj med cirka åtta bitar. Recept ur Fredrik Nyléns bakbok ”Sommarfika med Fredrik”.
Ingredienser
Pajdeg
- 2,5 dlVetemjöl
- 1,5 mskströsocker
- 125 gsmör, kylskåpskallt
Fyllning
- 75 gSötmandel, skållad och skalad, eller
- 1,5 dlMandelmjöl
- 75 gsmör, rumsvarmt
- 0,75 dlströsocker
- 1 mskVaniljsocker
- 1 ägg
- 0,5 dlvispgrädde
- 3 päron, mogna
Råkräm
- 2 äggulor
- 2 mskströsocker
- 1 mskVaniljsocker
- 2 dlvispgrädde
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Fredrik Nylén
Fredrik Nylén kan det där med bakning. Redan 2013 var han med i “Hela Sverige bakar”, i dag skriver han kokböcker, är fotograf och driver den framgångsrika bloggen Fredriks fika hemma från köket i Hofors. Fredrik är utbildad kock och här på Godare delar han med sig av recept på knapriga småkakor, doftande bröd och smarriga desserter.
Visa 23 recept