Bao med sesamportabello, srirachamajonnäs och picklad morot
Små munsbitar blir smakexplosioner i munnen. Så gott! Baobröd finns att köpa frysta på din närmsta asienlivs, men du kan också baka själv om du vill.
Recept ur boken ”Goda grejer” av Frida Lund (Mondial förlag).
Ingredienser
- 8 Baobröd, frysta
Picklad morot
- 100 gmorötter, julienne
- 3 dlvatten
- 1,5 dlsocker
- 1 dlÄttiksprit
Marinerad svamp
- 400 gportabellosvamp
- 1 mskSesamolja
- 1 mskSambal oelek
- 2 mskljus soja
- 1 mskrisvinäger
- 0,5 dlRapsolja
- Salt
srirachamajo
- 2 dlmajonäs
- 2 msksrirachasås
- zest från 1 lime
Topping
- 1 krukakoriander