Focaccia med vårens smaker
Focaccia är ett perfekt bröd att bjuda på när det vankas fest eller middag – det går fort och är magiskt gott.
I det här receptet låter Fabian Olli Johanson vårens örter som nässlor och ramslök sätta smak på brödet.
Ingredienser
- 25 gJäst
- 1 mskHonung
- 4 mskOlivolja, extra jungfru
- 400 gVatten, ljummet
- 500 gVetemjöl
- 4 gSalt, finkornigt
- Flingsalt
Garnering
- 3 nävarbrännässlor
- 2 knipperamslök
- 1 krukafärsk rosmarin
- 5 mskOlivolja, extra jungfru
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Fabian Olli Johansson
Fabian Olli Johansson är kocken från Gotland som brinner för ärlig matlagning med fokus på schyssta råvaror. Han har erövrat titeln som “Nordens bästa ekokock” och har rest och jobbat på restauranger runt om i världen. Fabian älskar allt som har med mat att göra och i programmet “Gott och grönt med Fabbe” lagar han rätter med mycket smak och alltid med en grön, personlig twist.
Visa 8 recept