Av Thomas Sjögren

Matjessill med gulbetor och brynt smör

Av Thomas Sjögren

Matjessill och brynt smör är smaker som passar väldigt bra ihop. Tillsammans med de fina gulbetorna får du en fräsch och god rätt. Toppa med vallmofrön för ännu mera smak. Recept av Thomas Sjögren.

Majtessill och brynt smör smakar bra tillsammans med gulbetor och vallmofrön.

Ingredienser

Ingredienser

1000 g
Matjesill
24
gulbetor
500 g
gräddfil
100 g
blå vallmofrön
800 g
osaltat smör
Flingsalt
20 g
Olivolja

Gör så här

1
Skär sillen i skivor tunna skivor, räkna med en filé per person.
2
Hyvla 4 st gulbetor tunt och lägg i isvatten till servering.
3
Koka resterande gulbetor mjuka i saltat vatten, låt betorna svalna innan de skalas.
4
Bryn smöret på medelhög temperatur i en kastrull tills det doftar nötigt och fått en gyllenbrun färg.
5
Rosta vallmofröna i ugnen på 160 grader ca 10 minuter.
6
Vid servering: Dra ut gräddfil i botten av en tallrik, toppa med sillen.
7
Värm betorna i det brynta smöret.
8
Fördela ut betorna och smöret på tallriken, toppa med hyvlade betor, vallmofön och flingsalt.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Thomas Sjögrens currysill

  2. Fänkål- och akvavitssill

  3. Senapssill smaksatt med whiskey och kaffe

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Thomas Sjögren, kock
decoration divider

Thomas Sjögren, kock

Visa alla

Helstekt rödtunga med världens enklaste sås

Ostron med klassisk schalottenlöksvinägrett

Gratinerade ostron med vitlök och persilja

Pocherat ostron med pepparrotsgrädde