Cecilia H Larsson

Av Cecilia H Larsson

Svartvinbärsmoussertårta med vaniljpannacotta

Av Cecilia H Larsson

(1)

Vad tycker du?

Svartvinbärsmoussertårta med vaniljpannacotta

Svartvinbärsmoussertårta med vaniljpannacotta. Godare-profilen och bakbloggaren Cecilia H Larsson visar hur du gör en elegant moussetårta.
– Smulorna på toppen ger tårtan lite liv och gör den lite busig, säger Cecilia.
1 portion i receptet blir en tårta med cirka 10 bitar. Tid tillkommer för kylning och frysning.

Imponera med en moussetårta med extra allt.
Imponera med en moussetårta med extra allt.

Ingredienser

Vit chokladgrädde

130 gVit choklad
3 dlvispgrädde
1 krmSalt

Smulbotten

50 gSmör
90 gVetemjöl
0,5 dlströsocker
1 krmSalt
0,5 tskBakpulver
1 tskVaniljsocker
1 mskkallt vatten
150 ggräddade smulor
40 gbrynt smör

Vaniljpannacotta

2 Gelatinblad
1 vaniljstång
3 dlvispgrädde
0,5 dlströsocker
1 dlsmetana
1 nypasalt

Svartvinbärsmousse

5 Gelatinblad
3 dlvispgrädde
270 gSvartvinbärspuré
2 äggvitor, à 30 g styck
1,5 dlströsocker
1 tskpressad citron
1 krmSalt

Dekorera med

kaksmulor
oxalis
bärpulver

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Svartvinbärsmoussertårta med vaniljpannacotta

Cecilia H Larsson

Cecilia H Larsson är bakbloggare, receptkreatör och bakboksförfattare. Hon älskar att skapa såväl gamla favoriter som helt nya bakverk – med en extra passion för dekoration. Tillsammans med sin man Mattias Larsson leder hon programmet ”Garanterat gott” där det bjuds på lyxig – men alltid lättlagad – helgmat.

Visa 17 recept