Kladdkakedipp till bär och frukt
Vem kan motstå att slicka skålen när det bakas kladdkaka? Här är en dipp som smakar precis som kladdkakesmeten.
– Fantastiskt gott till färska frukter och bär, säger Frida Skattberg.
Recept ur ”Kladdkakor deluxe” av Frida Skattberg.
Ingredienser
- 200 gfärskost, t. ex. Philadelphia
- 0,5 dlsmör, rumsvarmt
- 3,5 dlFlorsocker
- 2 mskmjölk, 3 %
- 0,75 dlVetemjöl
- 0,5 dlKakao
- 2 mskfarinsocker
- 50 gMörk choklad
- chokladknappar, till topping (kan uteslutas)
Serveringsförslag
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Frida Skattberg
Frida Skattberg är den passionerade bakbloggaren som håller till på Gotland. Hon är receptkreatör, kakboksförfattare och influencer med fokus på sött och gott. Här på Godare delar hon med sig av både klassiska bakverk och trendiga godsaker. Bild från boken "Baka i långpanna deluxe”. Foto: Helen Pé.
Visa 24 recept