Chokladkräm med kaffe
Chokladkräm med kaffe, behöver vi säga något mer? En perfekt dessert när du är sugen på kaffe och något sött. Toppa med vispad grädde smaksatt med espressopulver. Några tunna kex ger den sammetslena moussen och grädden en krispig kontrast.
Ingredienser
Chokladmousse
- 2,5 dlgrädde
- 2,5 dlmjölk
- 5 äggulor
- 5 mskSocker
- 300 gMörk choklad
Kaffegrädde
- 2 dlgrädde
- 1 mskSocker, finkornigt (eventuellt florsocker)
- 2 mskpulverkaffe, helst espressosort
Till servering
- kex, t ex tunna biscotti
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.