Chokladkräm med kaffe

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Chokladkräm med kaffe

Chokladkräm med kaffe, behöver vi säga något mer? En perfekt dessert när du är sugen på kaffe och något sött. Toppa med vispad grädde smaksatt med espressopulver. Några tunna kex ger den sammetslena moussen och grädden en krispig kontrast.

Chokladkräm med kaffe

Ingredienser

Chokladmousse

2,5 dlgrädde
2,5 dlmjölk
5 äggulor
5 mskSocker
300 gMörk choklad

Kaffegrädde

2 dlgrädde
1 mskSocker, finkornigt (eventuellt florsocker)
2 mskpulverkaffe, helst espressosort

Till servering

kex, t ex tunna biscotti

Gör så här

1
Hacka chokladen fint. Koka upp mjölk och grädde. Vispa ihop äggulor och socker.
2
Häll den kokande gräddmjölken över äggblandningen under vispning. Häll tillbaka blandningen i kastrullen och värm blandningen försiktigt under omrörning tills den tjocknar, som vaniljsås.
3
Sila ner blandningen i en ny skål och rör ner chokladen, avsluta med att köra chokladkrämen snabbt med stavmixer utan att vispa in för mycket luft.
4
Fördela blandningen i prydliga glas eller i serveringsskålar. Låt chokladkrämen svalna tills den stelnat.
5
Vispa grädde, socker och pulverkaffe till en mjuk kräm.
6
Toppa den härdade chokladkrämen med vispad kaffegrädde. Garnera med ett litet stänk espressopulver eller lite riven choklad, och servera biscotti, eller andra goda kex, bredvid.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (1)

    Hemlagad chokladpudding

  2. (1)

    Glassrulltårta med choklad och mandel

  3. (1)

    Marsipanbröd med hallon och salta mandlar

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Efterrätter

Efterrätter

Visa alla
(1)

Kokospannkakor

(1)

Sommarens godaste paj

(25)

Flan de huevo

(1)

French toast med banan och choklad