Kokosmarinerade kycklingspett

Av Lise Finckenhagen

(9)

Vad tycker du?

Kokosmarinerade kycklingspett

Kokosmarinerade kycklingspett är perfekt att servera på smörgåsbordet eller lätt att ta med sig. Servera med en fräsch mangosallad med färsk koriander och rödlök, och en enkel och smakrik jordnötssås.

Kokosmarinerade kycklingspett med en fräsch mangosallad och en smakrik jordnötssås.
Kokosmarinerade kycklingspett med en fräsch mangosallad och en smakrik jordnötssås.

Ingredienser

  • 1,2 kgkycklingfilé, från lår eller bröst
  • 1 dlKokosmjölk, tjock
  • 5 vitlöksklyftor, rivna eller mosade
  • 1 Schalottenlök, finhackad eller mosad
  • 4 tskCurrypasta, grön
  • 4 tskfisksås
  • 1 tskGurkmeja
  • 0,5 tskSalt
  • 1 tsksocker
  • grillpinnar

Jordnötssås

  • 1 dlhoisinsås
  • 2 mskSweet chilisås
  • 2 tsksesamolja
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 dlJordnötssmör, crunchy
  • 1 dlfärsk koriander, hackad
  • 1 dlvatten

Mangosallad

  • 1 mango
  • 1 gurka
  • 1 rödlök
  • 1 knippekoriander
  • 1 röd chili
  • 1,5 Lime

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Kokosmarinerade kycklingspett

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.