Kokosmarinerade kycklingspett
Kokosmarinerade kycklingspett är perfekt att servera på smörgåsbordet eller lätt att ta med sig. Servera med en fräsch mangosallad med färsk koriander och rödlök, och en enkel och smakrik jordnötssås.
Ingredienser
- 1,2 kgkycklingfilé, från lår eller bröst
- 1 dlKokosmjölk, tjock
- 5 vitlöksklyftor, rivna eller mosade
- 1 Schalottenlök, finhackad eller mosad
- 4 tskCurrypasta, grön
- 4 tskfisksås
- 1 tskGurkmeja
- 0,5 tskSalt
- 1 tsksocker
- grillpinnar
Jordnötssås
- 1 dlhoisinsås
- 2 mskSweet chilisås
- 2 tsksesamolja
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 2 dlJordnötssmör, crunchy
- 1 dlfärsk koriander, hackad
- 1 dlvatten
Mangosallad
- 1 mango
- 1 gurka
- 1 rödlök
- 1 knippekoriander
- 1 röd chili
- 1,5 Lime