Kokosmarinerade kycklingspett
Kokosmarinerade kycklingspett är perfekt att servera på smörgåsbordet eller lätt att ta med sig. Servera med en fräsch mangosallad med färsk koriander och rödlök, och en enkel och smakrik jordnötssås.
Ingredienser
- 1,2 kgkycklingfilé, från lår eller bröst
- 1 dlKokosmjölk, tjock
- 5 vitlöksklyftor, rivna eller mosade
- 1 Schalottenlök, finhackad eller mosad
- 4 tskCurrypasta, grön
- 4 tskfisksås
- 1 tskGurkmeja
- 0,5 tskSalt
- 1 tsksocker
- grillpinnar
Jordnötssås
- 1 dlhoisinsås
- 2 mskSweet chilisås
- 2 tsksesamolja
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 2 dlJordnötssmör, crunchy
- 1 dlfärsk koriander, hackad
- 1 dlvatten
Mangosallad
- 1 mango
- 1 gurka
- 1 rödlök
- 1 knippekoriander
- 1 röd chili
- 1,5 Lime
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.