Kokosmarinerade kycklingspett

Av Lise Finckenhagen

(7)

Vad tycker du?

Kokosmarinerade kycklingspett

Kokosmarinerade kycklingspett är perfekt att servera på smörgåsbordet eller lätt att ta med sig. Servera med en fräsch mangosallad med färsk koriander och rödlök, och en enkel och smakrik jordnötssås.

Kokosmarinerade kycklingspett med en fräsch mangosallad och en smakrik jordnötssås.
Kokosmarinerade kycklingspett med en fräsch mangosallad och en smakrik jordnötssås.

Ingredienser

1,2 kgkycklingfilé, från lår eller bröst
1 dlKokosmjölk, tjock
5 vitlöksklyftor, rivna eller mosade
1 Schalottenlök, finhackad eller mosad
4 tskCurrypasta, grön
4 tskfisksås
1 tskGurkmeja
0,5 tskSalt
1 tsksocker
grillpinnar

Jordnötssås

1 dlhoisinsås
2 mskSweet chilisås
2 tsksesamolja
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 dlJordnötssmör, crunchy
1 dlfärsk koriander, hackad
1 dlvatten

Mangosallad

1 mango
1 gurka
1 rödlök
1 knippekoriander
1 röd chili
1,5 Lime

Gör så här

1
Skär kycklingen i tjocka strimlor. Blanda ihop resten av ingredienserna till en marinad och blanda kycklingen med marinaden.
2
Täck med plastfolie och låt kycklingen marinera i kylen en timme. Gärna längre om du har möjlighet.
3
Träd kycklingen på grillpinnar och grilla på hög värme i 6-8 minuter. Vänd spetten ett par gånger under grillningen, så att de blir jämnt grillade.
4
Jordnötssås: Koka upp vattnet i en liten kastrull och rör ner jordnötssmöret. Stäng av värmen, tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en slät och tjock sås. Om såsen verkar för tjock kan du späda ut den med en skvätt vatten.
5
Mangosallad: Skala och skär mangon i jämna bitar. Dela gurkan på längden och skrapa ur det mesta av den mjuka kärnan. Skär gurkan i skivor eller långa strimlor. Skär chili och rödlök fint. Blanda allt, pressa över limesaft och strö över grovhackad koriander.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Kokosmarinerade kycklingspett