Sashimi med ponzusås
Sashimi med en hemmagjord ponzusås och en äppel- och avokadosallad imponerar garanterat på middagsgästerna. Obs! Kom ihåg att fisk som ska serveras rå måste vara så färsk som möjligt. Frys in fisken till en innertemperatur på minst minus 20 grader, i minst 24 timmar.
Ingredienser
- 500 glaxfilé, eller hälleflundra/tonfisk
- inlagd ingefära
- wasabi
- laxrom, eller annan valfri rom
Ponzusås
- 1 dlljus sojasås
- 2 mskcitronsaft
- 1 msklimejuice
- 1 tskCitronskal, eller limeskal, fint rivet
- 4 mskapelsinjuice, eller clementinjuice
- 1 citrongrässtjälk
- 1 tskIngefära, finriven, eller finhackad inlagd ingefära
- 1 mskrismjöl
- 2 mskSocker
- 2 mskKoriander, färsk och finhackad
- 1 nypatorkad chili, röd
Äppel- och avokadosallad
- 1 Äpple, grönt
- 1 avokado
- 1 mskOlivolja
- 1 msklimejuice
- 0,5 tskSesamolja
- 2 tskSesamfrön
- 3 mskKoriander, färsk och hackad
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.