Sashimi med ponzusås

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Sashimi med ponzusås

Sashimi med en hemmagjord ponzusås och en äppel- och avokadosallad imponerar garanterat på middagsgästerna. Obs! Kom ihåg att fisk som ska serveras rå måste vara så färsk som möjligt. Frys in fisken till en innertemperatur på minst minus 20 grader, i minst 24 timmar.

Sashimi med ponzusås
Sashimi med ponzusås

Ingredienser

500 glaxfilé, eller hälleflundra/tonfisk
inlagd ingefära
wasabi
laxrom, eller annan valfri rom

Ponzusås

1 dlljus sojasås
2 mskcitronsaft
1 msklimejuice
1 tskCitronskal, eller limeskal, fint rivet
4 mskapelsinjuice, eller clementinjuice
1 citrongrässtjälk
1 tskIngefära, finriven, eller finhackad inlagd ingefära
1 mskrismjöl
2 mskSocker
2 mskKoriander, färsk och finhackad
1 nypatorkad chili, röd

Äppel- och avokadosallad

1 Äpple, grönt
1 avokado
1 mskOlivolja
1 msklimejuice
0,5 tskSesamolja
2 tskSesamfrön
3 mskKoriander, färsk och hackad

Gör så här

1
Skär fisken i tunna skivor (ca. 0,5 cm tjocka) lite snett, och tvärs över fibrerna i fiskköttet.
2
Rör ihop alla ingredienser till såsen.
3
Skala och skär äpple och avokado i små tärningar. Blanda äpple och avokado tillsammans med resten av ingredienserna till salladen.
4
Servera fiskskivorna (gärna ihoprullade som en "ros") med äppel- och avokadosallad, inlagd ingefära, wasabi och ponzusås. Garnera med löjrom och lite hackad färsk koriander.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Sashimi med ponzusås