Sashimi med ponzusås

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Sashimi med ponzusås

Sashimi med en hemmagjord ponzusås och en äppel- och avokadosallad imponerar garanterat på middagsgästerna. Obs! Kom ihåg att fisk som ska serveras rå måste vara så färsk som möjligt. Frys in fisken till en innertemperatur på minst minus 20 grader, i minst 24 timmar.

Sashimi med ponzusås
Sashimi med ponzusås

Ingredienser

  • 500 glaxfilé, eller hälleflundra/tonfisk
  • inlagd ingefära
  • wasabi
  • laxrom, eller annan valfri rom

Ponzusås

  • 1 dlljus sojasås
  • 2 mskcitronsaft
  • 1 msklimejuice
  • 1 tskCitronskal, eller limeskal, fint rivet
  • 4 mskapelsinjuice, eller clementinjuice
  • 1 citrongrässtjälk
  • 1 tskIngefära, finriven, eller finhackad inlagd ingefära
  • 1 mskrismjöl
  • 2 mskSocker
  • 2 mskKoriander, färsk och finhackad
  • 1 nypatorkad chili, röd

Äppel- och avokadosallad

  • 1 Äpple, grönt
  • 1 avokado
  • 1 mskOlivolja
  • 1 msklimejuice
  • 0,5 tskSesamolja
  • 2 tskSesamfrön
  • 3 mskKoriander, färsk och hackad

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Sashimi med ponzusås

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.