Minihamburgare av sockerkaka
Söta små hamburgerkakor gör garanterat succé på barnkalset. I stället för bröd, kött, och ost bjuds det på sockersöta smaker av tårta, choklad och färgad frosting.
I klippet visar vi hur du gör de lekfulla kakorna!
Ingredienser
1 sockerkaksbotten, delad i tre
1 chokladtårtbotten, delad i tre
100 gsmält choklad
1 mskHonung
hackad mandel
Till frosting (sallad och ost)
5 dlflorsocker, eller mer
100 gfärskost
hushållsfärg, gul och grön
Till glasyr (ketchup)
2 msksirap
hushållsfärg, röd och gul
1 dlflorsocker, eller mer
Gör så här
1
Stansa ut cirklar ur sockerkaksbotten, både till hamburgerbrödets botten och lock.
2
Späd ut honung med lite vatten och pensla på locket. Strö på finhackad mandel.
3
Stansa sedan ut en cirkel ur chokladbotten och pensla den lätt med smält choklad. Låt stelna.
4
Rör sen ihop färskost med florsocker tills det blir en ganska fast frosting. Denna ska bli sallad och ost i hamburgaren.
5
Dela upp frostingen i två skålar och tillsätt grön hushållsfärg i den ena och gul i den andra. Beroende på hur mycket hushållsfärg som behövs för att få rätt nyans kan man behöva tillsätta mer florsocker för att frostingen ska hålla en fast konsistens.
6
Gör ketchup genom att blanda sirap med röd och gul hushållsfärg. Tillsätt florsocker tills konsistensen är lagom fast, den kan rinna lite men ska ändå hålla formen.
7
Arrangera hamburgaren genom att placera biffen på hamburgerbrödets botten och sen spritsa på en ostskiva, salladsblad och ketchup. Placera locket överst och servera.