Chokladfondant med jordnötskräm

Av Lise Finckenhagen

Fylld chokladfondant kan fyllas med vad du vill. Överraska till exempel dina gäster med en smak av Dumle-karameller eller sött och salt jordnötssmör. Se fler förslag i ingredienslistan.

Tårtorna kan förberedas en eller två dagar i förväg och sedan gräddas precis innan servering.

Chokladfondant med jordnötskräm

Ingredienser

Ingredienser

2
ägg
2
äggulor
125 g
Socker
100 g
smör
200 g
Mörk choklad
50 g
Vetemjöl
smör, för smörjning av formar
kakaopulver, eller mjöl, för smörjning av formar

Förslag på fyllning

4 msk
Jordnötssmör
4 msk
nutella
dumle, 2-3 i varje

Gör så här

1
Börja med kakorna. Vispa ihop ägg, äggulor och socker tills sockret har löst sig.
2
Smält smöret och blanda i den finhackade chokladen tills chokladen smält. Rör ihop chokladblandningen med äggen och blanda till sist i det siktade mjölet.
3
Smörj fyra små eldfasta portionsformar (ca 5 x 9 cm) med mjukt smör, och strö över mjöl eller kakao.
4
Fyll formarna till hälften med chokladsmet och fördela önskad fyllning i mitten av chokladen. Fördela resten av smeten ovanpå, så att formerna så småningom blir ca. ¾ full. Ställ formarna i kylen och låt dem stå kvar tills de ska gräddas.
5
Grädda kakorna i mitten av ugnen i 220 grader i ca. 12-15 minuter. De är klara när ytan är jämnt stekt.
6
Lägg försiktigt upp kakorna på tallrikar. Servera omedelbart.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Glassbakelse med krispigt chokladskal

  2. Choklad- och kolatårta

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Efterrätter
    3. Choklad
decoration divider

Efterrätter

Visa alla

Friterade äppelskivor med äppelkolasås

Vaniljfromage med portvin

Fluffig chokladmousse på nolltid

Pannkakor med jorgubbar och mascarpone