Ryggbiff med tomat­ och avokadosallad och rostad potatis

Av Elisa Amorelli

Vad tycker du?

Ryggbiff med tomat­ och avokadosallad och rostad potatis

(6)

Satsa på gräsbetat kött av hög kvalitet när du vill ha rött kött och servera det uppskuret i skivor så äter du oftast lite mindre.

Recept ur boken ”Eat Clean” (Tukan förlag). Text och recept Kristina Andersson.

Ryggbiff och rostad potatis.

Ingredienser

Ingredienser

600 g
små potatisar
1 msk
olivolja
200 g
haricots verts
Flingsalt
400 g
ryggbiff
Salt och peppar
1 msk
smör

Sallad

1 st
Lök, gul
2
Avokado
250 g
Tomat
20
sötmandlar
6
torkade apriskoser
0.5 msk
vinäger
1.5 msk
Olivolja
Salt och peppar

Gör så här

1
Skölj och skrubba potatisen ordentligt. Lägg dem i en ugnsfast form. Häll över olivoljan och blanda runt. Ugnsbaka i 200 grader i 20-30 minuter. Låt haricot verts gå med de sista 10 minuterna. Strö över flingsalt före servering.
2
Salta och peppra köttet. Stek det runtom i några minuter per sida i smör. Låt köttet vila på en skärbräda i någon minut och skär det sedan i skivor.
3
Skär löken i tunna skivor. Skär avokadon i klyftor och dela tomaterna. Strimla sötmandeln och aprikoserna. Blanda vinäger, olja, salt och peppar.
4
Lägg upp grönsakerna, mandeln och aprikoserna på ett fat eller i en skål, häll över vinägretten och rör om. Servera med kött och rostad potatis.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. RECEPT

    ”Eat clean” – både hälsosamt och klimatsmart

  2. Torskrygg med rostad brysselkål och hasselnötter

  3. Pulled chicken

  4. Glutenfria frukostfrallor

  5. Världens enklaste jordgubbsglass

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Matsmarta onsdag
    3. Biffar
decoration divider

Matsmarta onsdag

Visa alla

Melonkulor med wasabi och sesam

Avokado- och valnötssallad med ljummen ädelostsås

Mumsig och mättande wrap med bönor

Ljuvlig lättlagad linssoppa