Cheesecake – recept med digestivekex

Av Godare

(45)

Vad tycker du?

Cheesecake – recept med digestivekex

Cheesecake har blivit en ständig klassiker och favorit på kalas. Dessutom går den att variera i mängder av smaker. Här är ett klassiskt recept med digestivekex och färskost som omöjligt kan gå fel.

Klassisk cheescake med digestivebotten.
Klassisk cheescake med digestivebotten.

Ingredienser

15 digistivekex
125 gSmör

Fyllning

400 gFärskost naturell
2 ägg
1 dlSocker
1 tskVaniljsocker
1 lblandade bär, efter säsong

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Mixa kex och smör i en matberedare. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i 8–10 minuter.
  3. Fyllning: Rör om osten så den blir mjuk. Vispa ägg och socker fluffigt. Rör ihop ost och äggblandning med vaniljsockret. Häll blandningen i formen och grädda cirka 15 minuter. Kakan ska dallra lite när du tar ut den, den stelnar när den kallnar. Låt den svalna och förvara den i kylen.
  4. Servera med säsongens bär.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Cheesecake – recept med digestivekex