Cheesecake – recept med digestivekex

Av Godare

Vad tycker du?

Cheesecake – recept med digestivekex

(45)

Cheesecake har blivit en ständig klassiker och favorit på kalas. Dessutom går den att variera i mängder av smaker. Här är ett klassiskt recept med digestivekex och färskost som omöjligt kan gå fel.

Klassisk cheescake med digestivebotten.

Ingredienser

Ingredienser

15
digistivekex
125 g
Smör

Fyllning

400 g
Färskost naturell
2
ägg
1 dl
Socker
1 tsk
Vaniljsocker
1 l
blandade bär, efter säsong

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200°C.
2
Mixa kex och smör i en matberedare. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i 8–10 minuter.
3
Fyllning: Rör om osten så den blir mjuk. Vispa ägg och socker fluffigt. Rör ihop ost och äggblandning med vaniljsockret. Häll blandningen i formen och grädda cirka 15 minuter. Kakan ska dallra lite när du tar ut den, den stelnar när den kallnar. Låt den svalna och förvara den i kylen.
4
Servera med säsongens bär.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Glutenfri cheesecake med hallonswirl

  2. Frozen cheesecake - som glass fast godare

  3. Snabb cheesecake med jordgubbar

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Bakverk
    3. Cheesecakes
decoration divider

Bakverk

Visa alla

Äppelkaka med smuldegstopp

Friterade äppelskivor med äppelkolasås

Marängtårta med mascarponekräm och bär

Kokosdröm till fikat – glutenfritt!