Rabarbertoast med citronyoghurt

Av Godare

(1)

Vad tycker du?

Rabarbertoast med citronyoghurt

Rabarbertoast med citronyoghurt – både söt och syrlig på samma gång med en frisk fläkt i form av lite citronzest.

– Om jag skulle beskriva sommar med en smak skulle det vara den här mackan, mums!, säger kreatören Ronja Andegras.

Recept från instagramkontot Lilla Frukostarkivet.

Rabarbertoast med citronyoghurt

Ingredienser

2 skivorLevainbröd
2 rabarberstänger, mindre
1 mskvatten
0,5 dlpistagenötter
1 mskKokosolja
2 msksmör
1 tskkokossocker
3 mskNaturell yoghurt
3 tskflorsocker
2 mskcitronzest
3 stJordgubbar

Gör så här

1
Börja med att hacka pistagenötterna grovt. Stek nötterna i kokosolja än i en stekpanna tills de fått lite färg.
2
Häll sedan över i en skål. Hacka rabarbern grovt och koka sedan upp i en kastrull tillsammans med vattnet. Värm upp stekpannan igen med smöret och stek brödet på båda sidor till de fått färg.
3
Låt rabarbern koka till den mjuknat, blanda då i kokossocker och ta bort från värmen. Blanda ihop yoghurt, florsocker och zest i en liten skål.
4
Toppa sedan mackan med yoghurt, rabarbern, pistagenötterna och någon stekt jordgubbe. Njut!

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. Uppsving för mackan: ”Blir helt ny upplevelse”

  2. (1)

    Lyxig macka med ugnsbakade tomater

  3. (3)

    Avokadomacka med kallrökt lax

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Frukost

Frukost

Visa alla
(3)

Kaiserschmarrn – en kejserlig pannkaka

(1)

French toast med banan och choklad

(46)

Fluffiga äggmuffins med ost och bacon

(2)

Toast med ost och avokado