Trådrullar med arrak- eller punschfyllning

Av Nina Kindbro

Vad tycker du?

Trådrullar med arrak- eller punschfyllning

(3)

Trådrullar – de här små delikata kakorna smaksätts med arrak eller punsch. Recept ur Birgitta Rasmussons bakbok ”Birgittas bästa recept vi minns” (Lind & Co).

Trådrullar med arrakfyllning

Ingredienser

Ingredienser

100 g
smör
1 dl
florsocker
1 tsk
Vaniljsocker
1 msk
Kakao, minst
3 dl
småkakas- eller sockerkakssmulor
arraksessens, eller punsch efter smak

Garnering

300 g
Mandelmassa, eller vit marsipan
Mörk choklad

Gör så här

1
Rör smör, florsocker, vaniljsocker och siktat kakaopulver poröst. Tillsätt kaksmulorna och rör tills allt är väl blandat. Smaka av med arraksessens eller punsch.
2
Ställ ”degen” kallt en stund. Rulla sedan ut ”degen” till 5 cm långa bitar. Klä dem med tunt kavlad mandelmassa eller marsipan.
3
Doppa ändarna i smält choklad. Spritsa tunna trådar tvärs över hela kakan så att det ser ut som sytråd.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Kakdrottningen Birgitta Rasmusson aktuell med ny bakbok

  2. Fransk chokladtårta

  3. Catalaner med hallonsylt och glasyr

  4. Babas – bärfyllda kransar

  5. Kalasgifflar med chokladfyllning

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Bakverk
decoration divider

Bakverk

Visa alla

Äppelkaka med smuldegstopp

Friterade äppelskivor med äppelkolasås

Marängtårta med mascarponekräm och bär

Kokosdröm till fikat – glutenfritt!