Trådrullar med arrak- eller punschfyllning
Trådrullar – de här små delikata kakorna smaksätts med arrak eller punsch. Recept ur Birgitta Rasmussons bakbok ”Birgittas bästa recept vi minns” (Lind & Co).
Ingredienser
Ingredienser
100 g
smör
1 dl
florsocker
1 tsk
Vaniljsocker
1 msk
Kakao, minst
3 dl
småkakas- eller sockerkakssmulor
arraksessens, eller punsch efter smak
Garnering
300 g
Mandelmassa, eller vit marsipan
Mörk choklad
Gör så här
1
Rör smör, florsocker, vaniljsocker och siktat kakaopulver poröst. Tillsätt kaksmulorna och rör tills allt är väl blandat. Smaka av med arraksessens eller punsch.
2
Ställ ”degen” kallt en stund. Rulla sedan ut ”degen” till 5 cm långa bitar. Klä dem med tunt kavlad mandelmassa eller marsipan.
3
Doppa ändarna i smält choklad. Spritsa tunna trådar tvärs över hela kakan så att det ser ut som sytråd.