Trådrullar med arrak- eller punschfyllning

Av Nina Kindbro

(3)

Vad tycker du?

Trådrullar med arrak- eller punschfyllning

Trådrullar – de här små delikata kakorna smaksätts med arrak eller punsch. Recept ur Birgitta Rasmussons bakbok ”Birgittas bästa recept vi minns” (Lind & Co).

Trådrullar med arrakfyllning
Trådrullar med arrakfyllning

Ingredienser

100 gsmör
1 dlflorsocker
1 tskVaniljsocker
1 mskKakao, minst
3 dlsmåkakas- eller sockerkakssmulor
arraksessens, eller punsch efter smak

Garnering

300 gMandelmassa, eller vit marsipan
Mörk choklad

Gör så här

1
Rör smör, florsocker, vaniljsocker och siktat kakaopulver poröst. Tillsätt kaksmulorna och rör tills allt är väl blandat. Smaka av med arraksessens eller punsch.
2
Ställ ”degen” kallt en stund. Rulla sedan ut ”degen” till 5 cm långa bitar. Klä dem med tunt kavlad mandelmassa eller marsipan.
3
Doppa ändarna i smält choklad. Spritsa tunna trådar tvärs över hela kakan så att det ser ut som sytråd.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Trådrullar med arrak- eller punschfyllning

Ämnen