Mandelmanns körsbärspaj

Av Godare

Vad tycker du?

Mandelmanns körsbärspaj

(31)

Mandelmanns bjuder på ett härligt somrigt recept på körsbärspaj med krämig fyllning. Pajen är toppad med hela körsbär direkt från trädet. Men det går också bra med köpta.

Recept ur boken ”Mandelmanns söta: Recept och baktankar från Djupadal”.

Körsbärspaj på Mandelmanns vis.

Ingredienser

Ingredienser

200 g
Smör, kallt
1 dl
Florsocker
4 dl
Vetemjöl
1
ägg

Fyllning

3 dl
körsbär, ca 250 g
3 dl
yoghurt
1 dl
strösocker
1 tsk
Vaniljsocker
1
ägg

Servering

vispad grädde

Gör så här

1
Arbeta snabbt ihop alla ingredienser till pajdegen. Låt vila i en bunke med lock i kylen i 30 minuter. Värm ugnen till 175 grader.
2
Halvera och kärna ur körsbären. Rör ihop yoghurt, socker, vaniljsocker och ägg till en jämn smet.
3
Ta fram pajdegen och kavla ut den tunt så att den blir lagom stor att täcka en pajform med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Jämna till kanterna. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i åtta minuter, eller tills det fått lite färg. Låt svalna lite.
4
Häll fyllningen i pajskalet och tryck i körsbären.
5
Grädda pajen mitt i ugnen i 30 minuter. Prova med en sticka när den är färdiggräddad – den ska inte vara kladdig i mitten. Servera pajen rumstempererad med vispad grädde.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Baka Mandelmanns sötebröd

  2. Mazarinpaj med björnbärskräm

  3. Nutellapaj – gott och enkelt recept

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Bakverk
    3. Paj
decoration divider

Bakverk

Visa alla

Äppelkaka med smuldegstopp

Friterade äppelskivor med äppelkolasås

Marängtårta med mascarponekräm och bär

Kokosdröm till fikat – glutenfritt!