Kantarellmacka – äkta vardagslyx

Av Godare

Vad tycker du?

Kantarellmacka – äkta vardagslyx

(37)

Kantarellmacka – nu börjar kantarellerna titta upp och få saker är så goda som de första kantarellmackorna. Vill du lyxa kan du toppa med riven parmesan eller en klick rom.

Kantarellmacka

Ingredienser

Ingredienser

4 skivor
Bondbröd
8 dl
Kantareller
1
Schalottenlök, liten
1 klick
smör, till stekning
Salt och peppar
Några droppar soja

Gör så här

1
Smält smör i en stekpanna och stek brödskivorna tills de fått fin gyllene färg. Lägg åt sidan.
2
Rensa och dela svampen, finhacka löken. Stek svamp och lök i smör på ­medelhög värme tills vattnet kokat bort och svampen fått stekyta.
3
Smaka av med salt, svartpeppar och några droppar soja.

4
Lägg svampen på brödskivorna och ­servera genast.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. God och enkel kantarelltoast

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Vegetariskt
decoration divider

Vegetariskt

Visa alla

Blomkålskroketter

Sötsur grönsakswok

Vegetarisk lasagne med aubergine

Tomatomelett med basilika