Kantarellmacka – äkta vardagslyx
Kantarellmacka – nu börjar kantarellerna titta upp och få saker är så goda som de första kantarellmackorna. Vill du lyxa kan du toppa med riven parmesan eller en klick rom.
Ingredienser
Ingredienser
4 skivor
Bondbröd
8 dl
Kantareller
1
Schalottenlök, liten
1 klick
smör, till stekning
Salt och peppar
Några droppar soja
Gör så här
1
Smält smör i en stekpanna och stek brödskivorna tills de fått fin gyllene färg. Lägg åt sidan.
2
Rensa och dela svampen, finhacka löken. Stek svamp och lök i smör på medelhög värme tills vattnet kokat bort och svampen fått stekyta.
3
Smaka av med salt, svartpeppar och några droppar soja.
4
Lägg svampen på brödskivorna och servera genast.
Vad tycker du om receptet?
Läs vidare
Ämnen