Rispuffstårta med choklad och punsch

Av Godare

(7)

Vad tycker du?

Rispuffstårta med choklad och punsch

– Redan som barn lekte jag med olika smaker. När mina kompisar valde vanilj- och jordgubbsglass så tog jag ägglikör och romrussin, berättar Hela Sverige bakar-vinnaren Linn Utbult.
– Ett av mina starkaste smakminnen från öa är när vi syskon fick en rejäl skopa vaniljglass med lite punsch på. Så enkelt, men så otroligt gott. Även i den här tårtan tar jag med flingsalt, så att det blir en fin brytning mot det söta i punschen och den vita chokladen.

Rispuffstårta med flingsalt som bryter fint mot det söta i punchen och den vita chokladen.
Rispuffstårta med flingsalt som bryter fint mot det söta i punchen och den vita chokladen.

Ingredienser

Botten

60 gMörk choklad
2 tskRapsolja
4 dlrispuffar
1 dlkokosflakes
1 Flingsalt, nypa

Chokladbavaroise

3 bladgelatin
1,75 dlvispgrädde
1,75 dlmjölk
0,5 dlströsocker
4 äggulor
1 tskvaniljpasta
130 gMörk choklad
1 nypasalt

Vit chokladmousse

2 bladgelatin
3 dlvispgrädde
200 gVit choklad
3,5 mskÄggula
carlhamns flaggpunsch

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Rispuffstårta med choklad och punsch