Krämig pasta med räkor och paprika

Av Lise Finckenhagen

(31)

Vad tycker du?

Krämig pasta med räkor och paprika

En skvätt vitt vin ger god smak och fräschör i den här räkpastan, har du inte en skvätt över kan du smaka av såsen med några droppar citronsaft.

Krämig pasta med räkor och paprika
Krämig pasta med räkor och paprika

Ingredienser

  • 600 gräkor, färska (eventuellt frysta)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 Lök
  • 1 röd paprika
  • 1 dlVitt vin, kan utelämnas
  • 3 dlgrädde
  • 0,5 dlparmesan, riven
  • basilika
  • 200 gPasta
  • salt och malen peppar
  • paprikapulver
  • torkad chili

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Krämig pasta med räkor och paprika

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.