Krämig pasta med räkor och paprika
En skvätt vitt vin ger god smak och fräschör i den här räkpastan, har du inte en skvätt över kan du smaka av såsen med några droppar citronsaft.
Ingredienser
600 gräkor, färska (eventuellt frysta)
2 vitlöksklyftor
1 Lök
1 röd paprika
1 dlVitt vin, kan utelämnas
3 dlgrädde
0,5 dlparmesan, riven
basilika
200 gPasta
salt och malen peppar
paprikapulver
torkad chili
Gör så här
1
Rensa räkorna. Hacka vitlöken fint, hacka löken och skär paprikan i tunna strimlor.
2
Fräs vitlök, lök och paprika tills löken är mjuk och gyllene. Tillsätt vitt vin och låt det koka tills det mesta av vinet har avdunstat.
3
Häll i grädden och låt koka vidare tills såsen tjocknat något. Rör ner parmesan och smaka av med salt och mald peppar.
4
Koka pastan "al dente". Häll av vattnet och blanda pastan med sås, räkor och en rejäl näve basilikablad.
5
Strö över lite paprikapulver och krossad chili innan servering.