Krämig pasta med räkor och paprika
En skvätt vitt vin ger god smak och fräschör i den här räkpastan, har du inte en skvätt över kan du smaka av såsen med några droppar citronsaft.
Ingredienser
- 600 gräkor, färska (eventuellt frysta)
- 2 vitlöksklyftor
- 1 Lök
- 1 röd paprika
- 1 dlVitt vin, kan utelämnas
- 3 dlgrädde
- 0,5 dlparmesan, riven
- basilika
- 200 gPasta
- salt och malen peppar
- paprikapulver
- torkad chili
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.