Krämig pasta med räkor och paprika

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Krämig pasta med räkor och paprika

En skvätt vitt vin ger god smak och fräschör i den här räkpastan, har du inte en skvätt över kan du smaka av såsen med några droppar citronsaft.

Krämig pasta med räkor och paprika

Ingredienser

600 gräkor, färska (eventuellt frysta)
2 vitlöksklyftor
1 Lök
1 röd paprika
1 dlVitt vin, kan utelämnas
3 dlgrädde
0,5 dlparmesan, riven
basilika
200 gPasta
salt och malen peppar
paprikapulver
torkad chili

Gör så här

1
Rensa räkorna. Hacka vitlöken fint, hacka löken och skär paprikan i tunna strimlor.
2
Fräs vitlök, lök och paprika tills löken är mjuk och gyllene. Tillsätt vitt vin och låt det koka tills det mesta av vinet har avdunstat.
3
Häll i grädden och låt koka vidare tills såsen tjocknat något. Rör ner parmesan och smaka av med salt och mald peppar.
4
Koka pastan "al dente". Häll av vattnet och blanda pastan med sås, räkor och en rejäl näve basilikablad.
5
Strö över lite paprikapulver och krossad chili innan servering.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (1)

    Fiskbullar med räkor

  2. (1)

    Pastarullar med spenat

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Pasta

Pasta

Visa alla

Vintips till fem goda pastarätter

(1)

Klassisk lasagne

(1)

Makaronigratäng

(1)

Mac and cheese med fyra ostar