Kyckling- och chorizogryta
Här har vi en värmande och mättande gryta med en utsökt smak av spansk korv, vitlök, chili och rött vin. Servera med gott bröd och en fräsch grönsallad bredvid.
Ingredienser
- 6 kycklinglår
- 200 gchorizokorv, rå
- 1 röd chili, rensad från frön
- 4 vitlöksklyftor
- 1 rödlök
- 1,5 dlrött vin
- 400 gkrossade tomater
- 2,5 dlKycklingfond
- 1 kvistrosmarin
- 1 förpackningkikärter, eller bönor
- bladpersilja , hackad
- Olivolja, mild
- salt och malen peppar
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.