Kyckling- och chorizogryta

Av Lise Finckenhagen

(6)

Vad tycker du?

Kyckling- och chorizogryta

Här har vi en värmande och mättande gryta med en utsökt smak av spansk korv, vitlök, chili och rött vin. Servera med gott bröd och en fräsch grönsallad bredvid.

Kyckling- och chorizogryta
Kyckling- och chorizogryta

Ingredienser

  • 6 kycklinglår
  • 200 gchorizokorv, rå
  • 1 röd chili, rensad från frön
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 rödlök
  • 1,5 dlrött vin
  • 400 gkrossade tomater
  • 2,5 dlKycklingfond
  • 1 kvistrosmarin
  • 1 förpackningkikärter, eller bönor
  • bladpersilja , hackad
  • Olivolja, mild
  • salt och malen peppar

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Kyckling- och chorizogryta

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.