Koreansk kimchigryta
Kimchi jjigae är det koreanska namnet på den här smakrika och riktigt enkla grytan. Grytan har bra syra, hetta och fantastisk fläsksida. Perfekt en kall och ruggig dag. Recept ur boken ”Koreanska grytor” av Gustav Kyhlberg.
Ingredienser
- 400 gfläsksida, utan svål alt fläskkarré i 1⁄2 cm tjocka skivor
- 0,5 lkimchi, hårt fermenterad kimchi, grovskuren
- 2,5 dlkimchispad
- 5 mskgochugaru, koreanskt chilipulver
- 2 mskgochujang, koreansk chilipasta
- 1 mskdoenjang, koreansk bönpasta
- 1 Gul lök, i stora tärningar
- 2 vitlöksklyftor, finrivna
- 2 mskströsocker
- 2 tskSalt
- 1 lvatten
- 300 gTofu hård bitar
- 2 Salladslökar, finskivade