Koreansk kimchigryta

Av Godare

(1)

Vad tycker du?

Koreansk kimchigryta

Kimchi jjigae är det koreanska namnet på den här smakrika och riktigt enkla grytan. Grytan har bra syra, hetta och fantastisk fläsksida. Perfekt en kall och ruggig dag. Recept ur boken ”Koreanska grytor” av Gustav Kyhlberg.

Koreansk kimchigryta
Koreansk kimchigryta

Ingredienser

400 gfläsksida, utan svål alt fläskkarré i 1⁄2 cm tjocka skivor
0,5 lkimchi, hårt fermenterad kimchi, grovskuren
2,5 dlkimchispad
5 mskgochugaru, koreanskt chilipulver
2 mskgochujang, koreansk chilipasta
1 mskdoenjang, koreansk bönpasta
1 Gul lök, i stora tärningar
2 vitlöksklyftor, finrivna
2 mskströsocker
2 tskSalt
1 lvatten
300 gTofu hård bitar
2 Salladslökar, finskivade

Gör så här

  1. Lägg fläsksida och samtliga ingredienser förutom vatten, tofu och salladslök tillsammans i en kastrull. Fräs allt tills fläsket börjar släppa lite fett.
  2. Tillsätt 1 liter vatten och koka 15–20 minuter, tills färgen blir mörkare. Rör om då och då.
  3. Tillsätt tofu och låt koka 3 minuter. Smaka av med salt, toppa med salladslök och servera med nykokt rundkornigt ris och gärna banchan (sidorätter).

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Koreansk kimchigryta