Grönkålsplättar med paprikasalsa

Av Lise Finckenhagen

(3)

Vad tycker du?

Grönkålsplättar med paprikasalsa

Grönkålsplättar med quinoa och smulad chevre , serverad med en fräsch paprikasalsa och vitlöksyoghurt, är en annorlunda och spännande rätt som passar perfekt som lunch eller som en lättare middag.

Quinoa- och grönkålsplättar med smulad chevre , serverade med  paprikasalsa och vitlöksyoghurt.
Quinoa- och grönkålsplättar med smulad chevre , serverade med paprikasalsa och vitlöksyoghurt.

Ingredienser

Vitlöksyoghurt

  • 2 dlgrekisk yoghurt
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt och malen peppar
  • 1 nypasocker

Paprikasalsa

  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • Olivolja
  • balsamvinäger
  • Flingsalt

Grönkålsplättar

  • 120 gGrönkål
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili
  • Olivolja, till stekning
  • vatten
  • 3 dlquinoa
  • 3 ägg
  • 2 mskvetemjöl, eller quinoamjöl
  • 50 gchèvre, smulad
  • salt och malen peppar

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Grönkålsplättar med paprikasalsa