Glaserad sparris med gräddfil och rom

Av Lise Finckenhagen

(4)

Vad tycker du?

Glaserad sparris med gräddfil och rom

Glaserad sparris med citrongräddfil, rom och spröda smulor är en ljuvlig rätt som kan ätas som ensamrätt, eller som tillbehör till t.ex. helstekt öring eller lax. En läcker och lätt rätt med mycket smak.

Glaserad sparris med citrongräddfil, rom och spröda smulor.
Glaserad sparris med citrongräddfil, rom och spröda smulor.

Ingredienser

250 gsparris, grön
250 gsparris, vit
2,5 dlVatten
50 gsmör
2 tskSocker
1 tskSalt
1 mskcitronsaft
1 mskolivolja, mild

Spröda smulor

1,5 dlbrödsmulor, gärna surdegsbröd eller rågbröd
1 vitlöksklyfta
2 msksmör
Salt

Topping

2,5 dlgräddfil
0,5 citron, rivet skal och saften
0,5 rödlök, finhackad
50 grom
50 ggräslök, hackad
Dill , färsk

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Glaserad sparris med gräddfil och rom