Mattias Larsson

Av Mattias Larsson

Smashad burgare med gruyereost, bacon och äpple

Av Mattias Larsson

(106)

Vad tycker du?

Smashad burgare med gruyereost, bacon och äpple

Smaka på burgaren som har över två miljoner visningar på Youtube.

– Mauri Hermundsson på ”Uppdrag Mat” gav mig en annorlunda utmaning, Men hittills har ingen fått receptet – förrän nu, säger kocken Mattias Larsson. Häng med när han lagar den virala succéburgaren med extra goda detaljer.

Ingredienser

Stekt svamp och lök

  • 250 gSvamp
  • 2 gula lökar
  • Salt och svartpeppar
  • Rapsolja, neutral

Burgare med gruyereost, bacon och äpple

  • 150 gBacon, i bit
  • 1 Äpple
  • 600 gFärs, grovmalen, färs med minst 20% fett
  • 75 ggruyere
  • Salt och svartpeppar
  • Rapsolja, neutral

Till servering

  • 4 hamburgerbröd
  • 1 dlMajonnäs, god
  • 8 salladsblad, krispiga

Picklad lök

  • 1 dlättika, 12 %
  • 1 dlströsocker
  • 2 dlVatten
  • 2 rödlökar
Smashad burgare med gruyereost, bacon och äpple.
Smashad burgare med gruyereost, bacon och äpple.

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Smashad burgare med gruyereost, bacon och äpple

Mattias Larsson

Mattias Larsson

Mat ska vara gott, inte svårt. Det är mottot när Mattias Larsson står i köket. Han är kock, måltidsinspiratör och har författat en rad kokböcker. I programmet ”Garanterat gott” bjuder han på härlig mat hemma i köket på Rådmansö, tillsammans med sin fru Cecilia H Larsson.

Visa 44 recept