Smashad burgare med gruyereost, bacon och äpple
Smaka på burgaren som har över två miljoner visningar på Youtube.
– Mauri Hermundsson på ”Uppdrag Mat” gav mig en annorlunda utmaning, Men hittills har ingen fått receptet – förrän nu, säger kocken Mattias Larsson. Häng med när han lagar den virala succéburgaren med extra goda detaljer.
Ingredienser
Stekt svamp och lök
- 250 gSvamp
- 2 gula lökar
- Salt och svartpeppar
- Rapsolja, neutral
Burgare med gruyereost, bacon och äpple
- 150 gBacon, i bit
- 1 Äpple
- 600 gFärs, grovmalen, färs med minst 20% fett
- 75 ggruyere
- Salt och svartpeppar
- Rapsolja, neutral
Till servering
- 4 hamburgerbröd
- 1 dlMajonnäs, god
- 8 salladsblad, krispiga
Picklad lök
- 1 dlättika, 12 %
- 1 dlströsocker
- 2 dlVatten
- 2 rödlökar
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Mattias Larsson
Mat ska vara gott, inte svårt. Det är mottot när Mattias Larsson står i köket. Han är kock, måltidsinspiratör och har författat en rad kokböcker. I programmet ”Garanterat gott” bjuder han på härlig mat hemma i köket på Rådmansö, tillsammans med sin fru Cecilia H Larsson.
Visa 44 recept