Plommonpaj

Av Lise Finckenhagen

(3)

Vad tycker du?

Plommonpaj

Gör en god plommonpaj. Lagom sött och fräscht, och med spröd och flagnande mördeg, malen mandel i fyllningen och massor av plommon. Servera den varm!

Plommonpaj
Plommonpaj

Ingredienser

Mördeg

  • 125 gsmör, kallt
  • 250 gVetemjöl
  • 90 gFlorsocker
  • 1 ägg, medelstort, uppvispat

Fyllning

  • 100 gsmör, och extra till stekning
  • 100 gSocker, och extra till stekning
  • 2 ägg
  • 100 gMandel, finmalen
  • 2 mskVetemjöl
  • 2 mskcitronsaft
  • 700 gPlommon, mogna
  • Äggula, till pensling
  • pärlsocker

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Plommonpaj

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.