Plommonpaj
Gör en god plommonpaj. Lagom sött och fräscht, och med spröd och flagnande mördeg, malen mandel i fyllningen och massor av plommon. Servera den varm!
Ingredienser
Mördeg
- 125 gsmör, kallt
- 250 gVetemjöl
- 90 gFlorsocker
- 1 ägg, medelstort, uppvispat
Fyllning
- 100 gsmör, och extra till stekning
- 100 gSocker, och extra till stekning
- 2 ägg
- 100 gMandel, finmalen
- 2 mskVetemjöl
- 2 mskcitronsaft
- 700 gPlommon, mogna
- Äggula, till pensling
- pärlsocker
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.